Pages

Friday, 24 June 2011

thank you

hari ni i adalah berada di dalam mood yang sangat happy. telah berjaya menggoreng nasi goreng kampung di pagi hari untuk breakfast suami. bila kat ofis, suami menghantar pesanan ringkas,

" thanks yang masakkan i breakfast'

senang sahaja nak menggembirakan hati seorang wanita ni. suami cakap thanks you jer. dah happy.

tapi tu lah. sebab bukan selalu nak masakkan dia breakfast, so happy lah kan bila dia cakap thanks you. kalau hari-hari masak? hari-hari thank you ke? boleh muak disitu.

heheh. walaubagaimana pon husband, i love you.

kalau husband cakap,

"nah yang, duit seribu. belilah ape you nak" (contoh)

memang boleh menghappykan seorang isteri. yeay. boleh shopping. tapi tak sama dengan happy husband cakap thank you.

so buat ape menabur duit beribu-ribu kat isteri, kalau cakap 'thank you' buat dia lagi happy.

walaubagaimanapon. kalau orang nak bagi. i terima.

haha.


“Barangsiapa bertaqwa kepada Allah niscaya dia akan mengadakan baginya jalan keluar dan memberinya rezeki dari arah yang tiada disangja-sangka; dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya ” (Ath-Thalaq; 2-3)

2,3 hari lepas i murah rezeki. bukan dari husband, bukan dari hasil jualan, bukan jugak MLM. tiba-tiba jer dia datang. bagi seorang housewife itu dah cukup lumayan.

thank you Allah.

2 comments:

maya amir said...

hah! ape ituuuu..sharelaa yg lumayan tu..hehehe..

zailamohamad said...

adakah duit Nuffnang?? hahaha..