Pages

Tuesday, 14 June 2011

Day 9 – A photo of the item you last purchased.

Photobucket

Photobucket

orang gemuk pakai baju besar memang nampak giant

sebab tu lah kena kurus
-___-"

my husband cakap dulu, lepas ade anak nanti tukar lah imej. skinny jeans dah tak sesuai for mak-mak.

i jawab,

" tengok lah kalau terbukak hati nak pakai sopan"

sampai sekarang skinny jeans i kalau i pakai jadi macam nangka jeans. ketat gelemat. -___-"

jangan mengingkari husband orang kata.

i cakap kat husband, nak tukar imej memerlukan kos yang besar. sebab baju sopan harganya mahal. macam baju yang i beli ni, harga dia 2 kali ganda dari baju yang i biasa beli. i cakap kat husband, i nak start kumpul baju sopan. kata nak ubah imej nak jadi lebih sopan dan menutup aurat. tapi beli online lah. sampai-sampai terlebih sopan pulak. besar gedobos. hampeh.

i tak tunjuk pon kat husband baju ni walaupon dah sampai 2 minggu lepas. sebab tak tahu bila nak pakai. besau melampau. -___-"

sape tahu tempat jual baju-baju muslimah murah-murah? butik online yang i jumpa semua mahal-mahal.

5 comments:

alyyani said...

risiko beli online tu la dia. selalu kena gitu. tp cantik baju tuh. nmpk mcm ok je. besa eh? setuju part tukar imej perlukan kos yg besar :p

NenekPenne said...

sebab tu ahkak tak suka beli online.. kadang2 size berbeza2 wlaupun S,M atau L.

baju tu cantik tapi tang kedut2 di bahu tu akan membuatkan bahu lagi tampak besar...

kat kedai2 biasa pun ada jual baju2blouse atau kemeja yang sopan...tak semestinya farah kena cari kat butik muslimah..

cuba cari blouse kat isetan ker, east india ker, sommerset bay ker, MNG ke.. Zara ker ... kadang2 tak sangka boleh jumpa blouse yang harga less than RM100

Mimy Hamid said...

mahal mahal bagi ko camner range nya...ko nak baju besar gi cari plus size la..besor le..hehe

zailamohamad said...

huhuhuhu..akak suka beli online tanpa pengetahuan laki akak, pastu mulalah bila sampai labuhlah, ketatlah..huhuhuh kena 'tulah' sebab curi2 beli;(

kak ila suka beli blouse kat Jusco, ada je ok labuh2 pahtu pakai ngan seluar jeans yg xskinny tp jd skinny sebab ketat sangat..hahaha..tapi xpe, at least vontot terkaver ya;)

zailamohamad said...

eh lawalah plop baju ni, farah beli mano?? saiz berapo ni??juallah balik..rugi jah beli xleh paka