Pages

Friday, 10 June 2011

Day 5 – What makes you different from everyone else?

PIL and adik-adik ipar serta sepupu husband ade kat rumah sekarang ni. semalam baru sampai. kul 12. tapi dah keluar, i pulak mengantukkkkk amat rase macam nak tido jer. haish.

semalam tido kul 2. masak nasi lemak you! pagi tadi siap bagi husband tapau bawak pergi ofis lagi nasi lemak. mesti naik markah i ni 10 markah. bagus nya menantu aku, siap masakkan bekal husband breakfast. padahalnye hari lain nan adoo. tiba-tiba hari ni cemerlang jer. MIL datang kene lah bagi layanan 1st class kat laki. barulah dia senang hati tengok anak dia dilayan bagaikan raja. hari-hari lain pandai-pandai la nak idup yer bie?=p

kalau ikut hati nak tido. tapi kene meneruskan challenge hari ke 5.

ape berbezanya i dari orang lain?

physically, i rasa i normal jer. tiada ape yang berbeza dengan orang normal yang lain. cuma sedikit gemuk dimana kawan saya cakap it is normal kalau baru lepas beranak and breastfeeding baby. tapi i akan slowly kurus bila tiba masa nya. tq sebab bagi ayat penyedap hati. tapi i ade soalan,

bila masanya nak tiba ni? tak tiba-tiba pon.

-____-"

tu luaran.dalaman mungkin i berbeza sikit. maybe dari segi kerjaya. ape yang membuatkan i lain dari yang lain adalah i am housewife. sejak umur 23 tahun tak pernah kerja. walaupon berkelayakan.

sebab utama? malas=p

i dah selalu sangat dah cakap pasal housewife and betapa berbezanya jalan yang i pilih berbanding dengan kawan-kawan seusia i. kalau selalu sangat cerita nanti orang cakap 'bowwwrringgggg~'

tapi i nak thanks to my husband sebab bagi i jadi housewife. orang cakap i sanggup berkorban masa depan sebab nak jaga anak. tapi sebenarnya u lagi banyak berkorban bila i jadi housewife.thanks bie.

4 comments:

NenekPenne said...

kalau suami boleh bagi u segala2nya cukup,jadilah suri rumah..

orang mcm i tak boleh jadi surirumah sepenuh masa sebab i demanding....

abanglong said...

salam

first time singgah

sempoi blog demo !


:)

~ As ~ said...

ko tak tau berapa ramai perempuan d luar sana nak jadi housewife...eeehehe, tak pe lain org lain jalan hidup.

zailamohamad said...

akak pon nak jadi fulltime surirumah tapi belum masanya..tunggu Haziq masuk sekolah lah baru resign, ada 2 tahun lagi ntok berbakti pd company;)