Pages

Tuesday, 28 June 2011

Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.

alamak. lama nye tak emo marah orang. tapi orang yang paling last buat i geram adalah maryam. dia suka gigit nipplemase menyusu sekarang ni. menimbulkan kemarahan betul. sakit. ni tak de gigi lagi. nanti kang kalau dah ade camane lah.

dear maryam kesayangan ummi and walid,

sekarang ni maryam dah umur 6 bulan. maryam dah start makan solid food. maryam tak suka banana. kentang ok lah. carrot awak paling laju makan. and avocado awak tutup mulut terus. apelah awak ni, penat jer walid belikan. mangga awak ok jer tapi tak excited. paling excited bila ummi suapkan air masak. amboihh. bukan min bukan mulut. pastu awak keluarkan balik air tuh. habis basah badan.

sekarang ni awak tak nak langsung tau menyusu beriba. nak baring jer. susah lah nak berjalan macam ni tau. ok. ni salah ummi sebab ajar awak baring masa menyusu. tapi ummi bagi jugak beriba. tapi kenapa awak tak nak? baring lagi senang nak main-main eh? isap pastu golek-golek then datang isap lagi. amboih. mentang-mentang ummi tak kerja kan, awak ingat ummi takde kerja lain ke nak baring jer dengan awak. ( tapi ummi suka sebenarnya boleh buat alasan kalau walid tanya)

awak tido awal sekarang ni. sangatlah menyenangkan kerja ummi. hahah. senang nak jaga awak sekarang ni. dah besar dah awak ni. nak adik tak? heheheh. rilek dulu lah yer sayang. ummi baru rase boleh berehat sikit-sikit.

Photobucket
ape ummi membebel ni?

7 comments:

gee ryder said...

ooo dah makan yer..patutla makin bulat skg..dan muka dah jadi empatsegi mcm aqeel kecik2 hehehe...

eim said...

bulatnye maryam nii..geram nk picit pipi dia hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

akak singgah dipagi hari, salam kenal. geram nengok pipi gebu maryam..so cutee

alyyani said...

aik ummi walid pulak ke?

maya amir said...

haishhh..meh sini cemolot sket:) londeh pipi tu..kekekeke

goblogbyfarah said...

agagaaa perangai sebijik anakku, suka hisap sambil baring. hisap golek2 datang balik hisap! iman pun tak suka bf beriba sampaikan dlm keta i bf dia sambil baring okayyy! -_-

nieda said...

bab nak menyusu sambil baring sama mcm humaira dulu2..sebab i pun suka style mcm tu. tapi susah bila kita keluar outing style mcm tu jugak dia nak..huhu pandai maryam ni