Pages

Wednesday, 15 June 2011

burrpp..alhamdulillah~

agak lewat bangun harini, tadi lepas subuh elephant susukan maryam pastu tertido sekali ngan maryam. bangun pukul 9 lebih husband call cakap tak boleh pergi lagi jadi nelayan. laut bergelora. lepas cakap ngan dia, keluarkan lauk ikan, udang ngan sotong, tanak nasi. masuk bilik mandikan maryam.

lepas mandikan maryam udang jer yang paling cepat cair, masukkan ikan and sotong balik dalam peti masak udang secara pantas. sebab maryam dah ngantuk nak tido and nak susu.

lepas maryam tido baru boleh makan. dah jadi brunch dah.


Photobucket
1/2 cup beras perang ngan stir fried turmeric prawns with veggies. haha. nama nok hebak tapi udang goreng kunyit jer.=p

i bertekad nak masak nasi hari ni sebab semalam tak makan nasi pon. bukan diet okeh. kemalasan melampau. nak order dari anne kat bawah pon rase bersalah sebab banyak sangat lauk ngan sayur dalam peti. akibat tak makan nasi belasah semua makanan tak sehat husband yang ade di dapor. coklat dia. oreo dia. goreng keropok ikan dan cucur jugak. aishh

husband i suka buat stok makanan tak sihat kat rumah. coklat ngan oreo memang tak pernah putus. tapi dia bukan makan pon! i lah dok tengok tenung hari-hari. buka peti nampak coklat, masuk dapo nampak orea. bukak kabinet nampak kerepek. lepas jeling-jeling tergoda jugak aku kan. iman hanya senipis bawang. aku lah tukang habiskan coklat ngan oreo dia ni. dia yang buat stok dia tak makan. pastu i lag yang dok gemuk sorang-sorang.

kalau i marah dia beli nanti dia cakap,

"i beli bukan suruh u makan"

yelah. tapi tergode tau.

3 comments:

maya amir said...

laaa..abis nak buat perhiasan..kekkekke...

mrs.spicy said...

dia makan, tapi jarang-jarang. balik rumah malam jer. lepas dinner dah kenyang. i lah yang dok dalam rumah 24 jam yang kene mengadap benda tuh 24 jam

alyyani said...

adoi lapa2!! kitorg pun suka kumpul stok bukan2. skang dah ada 2 askar pandai bukak fridge amik coklat / oreo sendiri. huhu..