Pages

Friday, 3 June 2011

bila husband di rumah

bila husband di rumah i semakin buzylah. nak kene masak lunch. dapur baru kemas, nak kene masak dan sekarang bersepah lagi. heheh. sape ade petua memasak tanpa sepahkan dapo? huhu. i macam jack junior master chef tu. sungguh bersepah bila memasak. tambah-tambah kalau nak cepat.

Photobucket
lunch hari ni
sayur air bayam, ketam and daging black pepper, nasi beras perang.

sejak aktif bermain badminton ni husband dah jadi health conscious. semalam buat donut i goreng, dia request next time makan donut bakar pulak. heheh. then semalam pergi giant beli beras perang. dan dia cakap setiap kali masak masak 1 pot jer. jangan masak lebih-lebih. kalau masak lebih dia rase nak makan lebih. auwww..tergugat i tau. i pon tak semangat macam ni. haha. tapi kawan-kawan sepermainan dia nampak macam dah kurus sikit. husband pon cakap stamina dia makin ok. siap suruh i pergi exercise hari-hari sebab i cepat penat. -____-"

yer husband. baiklah.next week ok. hahaha

Photobucket
lama-lama daging black pepper pon mungkin dah takde kat rumah i, dia request daging singgang pulak. heheh

Photobucket
ketam ni i yang rase nak makan. masak sekor jer.

nak kemas dapur kejap. nak mandi nak bersiap-siap keluar bila husband balik dari solat jumaat nanti. rase macam dok kelantan jer husband tak kerja hari jumaat ni.

happy weekend kawan-kawan~

4 comments:

gee ryder said...

owh gee masak mmg dapur xsuka besepah.
Sambil masak, sambil basuh pinggan,sambil simpan brg2 dlm fridge. Suma serentak, yg atas dapur xmasak lg dapur pun dah siap kemas. Clear terus... Mmg xbuang masa....xcaya tanya faizal hehehe....kalau tgk mcm lipas kudung gak la :p
Mmg jenis xsuka semak2, bahan2 nak masak pun kdg besusun mcm rancangan memasak pulak hahaha

gee ryder said...

owh gee masak mmg dapur xsuka besepah.
Sambil masak, sambil basuh pinggan,sambil simpan brg2 dlm fridge. Suma serentak, yg atas dapur xmasak lg dapur pun dah siap kemas. Clear terus... Mmg xbuang masa....xcaya tanya faizal hehehe....
Mmg jenis xsuka semak2, bahan2 nak masak pun kdg besusun mcm rancangan memasak pulak hahaha

maya amir said...

sama dgn gee.. i masak, kene kemas2kan..kalau tak, serabut kepala hotak, tak jadik masak..eh selama ni mcm sedap pun i masak..kehekehkehe...
ketam tu menggugat iman i, die jeling2 kat i tuh:)

Qimie said...

farah! i smp tak sanggup nk baca blog u sbb byk sgt pics makanan yg buat mak terliur kat jakarta nih! haih!!