Pages

Wednesday, 25 May 2011

syndrome rindu husband



Photobucket

huhuh. tak delah rindu sangat pon. cuma teringat. teringat kisah zaman dahulu kala. masa mula-mula i nak mengorat dia. hahah

bila i start kenal dia. kenapa i suka dia. kenapa lama sangat tunggu dia walaupon ramai lagi orang mengorat i(buat ayat bajet hot disini). jodoh kan.

dia tak sweet. i tak kisah. i pon tak sweet. haha

tapi sejak dulu-dulu pon. sejak zaman sebelum bercinta, zaman bercinta, and zaman lepas kahwin pon, dia sangat concern bila kita ade masalah. bila i ade problem, cakap jer kat dia, dia akan selesaikan semua benda. kalau dia tak mampu tolong pon dia akan keluarkan ayat-ayat yang buat i rasa selamat and tak risau pasa apa-apa dah.

sebab tulah i sekarang macam ni. semua bergantung ngan dia sebab dia suka manjakan i sangat sampai i jadi malas nak buat pape. sebab i tahu dia akan buat semua benda. haha. dah tak boleh nak berdikari dah. padahal dulu i minah rempit tau. nampak ganas, tapi dalam hati ade taman.

my friend pernah cakap kat i. ko nak jadi housewife ko kene buat persediaan mental dan fizikal kut-kut nanti jadi pape.

husband i pon selalu tanya i, if dia mati camane you ngan maryam?

camane eh? i tak pernah nak fikir. bila dah terdesak pandai la kut nak hidup. kalau susah-susah sangat i balik kampung menoreh getah abah. abah tak payah upah orang menoreh lagi dah. hahah

ok tipu.


6 comments:

mamalieyna said...

huuu~ usia dan pengalaman pasti mematangkan kita...Insyaallah..

adudu...rindu datang lagi..hee~

Cik Puan Fara said...

sama la kita, terlalu bergantung kt dia.. semua benda dia.. dia pn ada tnya, kalo dia xde, mcm mana??fara kata, biar fara g dulu..xsanggup nk pk tu..tp mcm farah kata, nnt pandai2 la kita, xkn nk kasi diri n anak merana sampai bila2.. bukan ke?

haihhh... takdi baru fara oyak ko dia fara benci dia.. sbb, dia buat fara syg dia byk2 sgt2.. :">

maya amir said...

betul agree..bile terdesak, kite akan otomatik tau kot nak buat ape.. tapi harap dijauhkanlaa mende2 yg kite takmo tu..

LiTtLe^m3 said...

samalah kita.. dpt husband yg cam tu sampai my mom ckp your husband spoiled you :D bezanya i tak ngurat dia.. dia ngurat i keh keh keh... hebatlah farah berani ngurat peja.. tak ker peja tu nampak cam garang aje :D

NenekPenne said...

jangan terlalu depend pada suami... if anything happen, parah jadinya... u yang parah...

AiniNoraini said...

syndrome yang sama kene kat haku..
Huaaaa...
Lambatnye lagi boleh balik Rawang..