Pages

Friday, 20 May 2011

mari memanfaatkan jumaat

petang ni adik ipar i nak datang, so i nak kene pikir ape benda i nak masak petang ni memandangkan lauk dalam peti dah takde benda yang menarik. i kene mengemas bilik tetamu then buat-buat kerja rumah sikit memandangkan i tahu weekend adalah hari malas untuk buat kerja rumah. orang bekerja bercuti, i pon nak bercuti jugak~

tapi maryam tak bagi kerja sama sangat. dia tak nak tido. kalau dia tal tido asyik nak suruh mengadap dia jelah. ni pon tengah hok hek-hok hek. sabau yer sayang. kejap jer mommy nak mengadap blog. huhu

Photobucket
ni daddy dia yang amik gambar. petang bila entah. weekend lepas kut. macam ni lah muka dia sekarang. merayu-rayu suruh riba.

Photobucket
dinner semalam, gulai kuning iakn selayang rebus.

Photobucket
tangan semangat cicah budu

husband tak makan ikan selayang so i kene goreng ikan lain. sayur i tak masak sebab i nak makan pegaga.

ok. si maryam dah menangis. i kene tidokan die then mengadap kerja-kerja rumah yang tak pernah habis.

bye

7 comments:

mamalieyna said...

ihiks..kak eina dok umah 2 hari lepas pun, melepak je, mls sungguh nak wat kije umah..en suami takde kt umah jd gitu ler..ngee..

terliur tengok gulai ala2 masak lomak tu, kalau ikan kembong lg mabeles~ huu teringin tetiba.. =P

mantops sungguh dak kenit tu..tomei...eiii...

lizz said...

wah sedapnyer...kalau saya mau berpinggan habis ni...memang fav gulai kuning ikan...huhu terliurnye...

~ As ~ said...

alahai comelnya gambar 1st tu...hahaha

Madi @ Aed said...

mek yam oh mek yam..rindu mek yam

Intan said...

pegaga sedap ke yang? tak pernah rasaaa~

sikitnya nasi farah. kalau kita la, tak sampai 20 minit makan ngan nasi camtu, sure kena pi makan nasi sepinggan lagi pastu. haha.

Joy said...

kerja rmh mmg x pernah abis kan...

eMMe said...

maryam, aunty dtg nih...sambil jamu mata dgn masakan ibu kamu ni, hehehehe...