Pages

Sunday, 22 May 2011

boringgggg~

ini adalah entry boring. anda boleh scroll ke bawah untuk membaca entry-entry yang lain. sekian terima kasih.

sebelum saya memulakan bicara. saya tunjuk gambar yang akan menjadi topic perbincangan kita pada hari ini.

Photobucket
puan baiti tengok lemak saya ke? mantop kan?-_______-"

ok. perhatikan gambar diatas. walaupon i sekarang ni berada dalam keadaan gemuk, i kadang-kadang lupa yang i ni gemuk. sampai lah tengok gambar sendiri. baru sedar diri.

i cakap i nak diet, nak exercise, nak kurus dalam blog sebenarnya dengan tujuan boleh menaikkan semangat nak kurus balik. tapi malangnya semangat tu tak de lagi. semangat yang hilang.

konon nak diet tapi dalam kepala asyik pikir makan jer. nak makan tu, nak makan ni, nak try masak tu, nak try masak ni. -___-"

exercise? last week i berjaya paksa diri g gym 3 hari berturut-turut. weekend i banyak aktiviti and damn tired so memang tak larat nak g gym,

herbalife shake? i ambik sekali sehari jer. tahu ape orang yang macam mana amik herbalife sekali sehari? orang yang ambik untuk tujuan nak maintain berat badan dan untuk tujuan kesihatan. MAINTAIN berat ok amik sekali hari. ko nak maintain berat 67 ke ??? (sejak balik kelantan and pergi johor hari tu naik 2 kilo, baru turun sekilo sekarang). i ambik herbalife sekarang sebab nak banyakkan susu maryam jer. nak shake 2 kali malas. haish.haish.

dulu i ade along nak bagi semangat kat i soh diet. sekarang die pon sedang membesarkan badan.

so i kene naikkan semangat diri sendiri. gambar-gambar masa pergi kalumpang serius nampak i gemuk giler. (bukan nampak gemuk oih..memang gemuk, ko jer tak sedar-sedar)

camane yer mau buat. nak exercise hari-hari boleh kut kalau dah biasa. tapi nak buat sampai biasa tu susah. sekarang ni bila exercise memang penat sangat. sangat-sangat-sangat penat. kadang-kadang sampai tak larat nak melayam maryam. kalau penat sangat i boleh abaikan jer kerja-kerja rumah ni, tapi maryam takkan nak abaikan. melampau.

makan? hauhuahua...i lapar sokmo lah. husband i cakap i bela hantu raya sekarang. asyik lapar jer. -____-"

so macammanolah?

sape cakap breastfeed boleh kuruskan badan?

tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

(hahaha...padahal diri sendiri yang makan lebih dari keperluan nak breastfeed anak)

sebab nak exercise selalu penat, kita exercise jarang-jarang.

makan pulak kita try shake 2 kali sehari. tapi tak sure bleh ke tak nak control makan.then start minum teh esok. dulu-dulu i minum teh herbalife i rasa berenergy sikit. harap-harap berenergy nak berexercise.

good luck diri sendiri!

Photobucket
buat sementara waktu ni, ambik gambar cover ngan maryam dulu.

ngehehe

5 comments:

mamalieyna said...

gambar last dicover maryam tu cun! hehe..serius tak nmpk gemuk..hee~

good luck~

eMMe said...

farah, kalo ade maryam leh la cover2 kan...tapi tak perasan sgt la still undercover, heeee....

Chik Na said...

akak pun tgh nak kecikkan badan sikit tapi masih takde "will oower" yg kuat tuk melakukannya..hu hu hu

LiTtLe^m3 said...

farah.. idak ler kita kata cam dlm dialog awak tu la... waaa.. sekeping gambar pelbagai cerita namanya.

Angah said...

me too..bf never make me kurus huhu..