Pages

Tuesday, 10 May 2011

baby pon dah ade tv?

i pernah bace seelok-eloknya jangan bagi baby tengok tv. umur 2 tahun baru boleh tengok tv. masa 0-2 ni biar dia develop skill mendengar dulu. beli cd suruh dia dengar. pasang surah-surah, doa-doa. mengaji dengan dia.

maryam ni suka sangat tengok tv. tambah-tambah kalau bola. kalau nak bagi dia senyap or duduk bawah bagi la tegok tv. tapi i tak bagi sangat dia tengok tv. siang hari masa husband pergi kerja memang i tak tengok tv langsung. kadang-kadang lah kalau dia meragam dah buat macam-macam still tak jalan so i bukak la tv. tu pon kejap jer.

kadang-kadang kalau terasa nak tengok tv i biar maryam mengadap i. tu yang gambar dalam entry sebelum ni sampai terteleng-teleng dia tengok tv. usaha tuh! tv lagi menarik dari mommy. sampai hati=(

dia suka tengok tv sebab tengok benda bergerak-gerak kut. nanti mommy ngan daddy beli flash kad yer sayang. tv bukan untuk awak lagi. walaupon nak subscribe channel 618 tu 5 ringgit jer and sekarang free jer (sampai 1 oktober eh?) tapi tak payah lah maryam tengok tv lagi. kadang-kadang boleh la tengok bola ngan daddy, and tengok afc ngan starworld ngan mommy. ngehehe (takkan la mommy gan daddy pon nak pantag tv sampai awak umo 2 tahun kan)

tapi tadi try gak pasang channel 618 tuh. maryam tak nak tengok pon. buat tak layan walaupon i letak dia mengadap tv. tak macam dia tengok bola. sampai menitik air liur. isk.isk.

Photobucket
menyampah tak tegok gambar ni? janga kata korang. aku pon rasa nak tampar diri sendiri bila tengok gambar ni. what the..what the..

tarik nafas lega dedi baca entry ni. boleh lah dedi layan sport cenel tanpa gangguan maryam.

1 comments:

zailamohamad said...

tulah, malam tadi kak ila bukak dok dengar music jah..Ashraf buke caro nak dengar pon..dok sibuk nak suruh ore ribo dio jah