Pages

Friday, 22 April 2011

ratu paste

i masak jarang guna paste. tomyam jer guna paste. and asam pedas. and masak portugese. and rendang. and nasi goreng. eh. macam banyak pulak. takde lah. tipu je

i beli la paste untuk tujuan kecemasan dan tujuan nak compare rase. paste kan sedap. nak buat la version sendiri setaraf ngan rase paste tapi tanpa msg. wah gitu! 'nak' buat je la kan. niat tu ade. tapi buat nye belum lagi.

semalam husband mengidam

suami: yang, esok buat asam pedas... (sambil main fb)

isteri: ok. (sambil bace blog)

suami: ade paste tak? (sambil tengok youtube pasal bola)

isteri: halah u nih. setakat asam pedas tayah la pakai paste (sambil tengok youtube pasal masakan)

suami: eh? takpe ke? tak susah ke? kalau susah tayah la (masih mengadap lappy)

isteri: tak susah la. lagipon paste ade lagi. hahahaha (masih juga mengadap lappy)

so berasam pedas lah kita harini. bunga kantan lebih goreng nasi haritu ade lagi. and paste asam pedas mak nyonya pon tak habis-habis lagi.

sape cakap kewujudan teknologi ni mengganggu hubungan suami isteri? mengadap lappy pon boleh jer berkomunikasi. kalau rasa xcukup mesra pergi la duduk bertempek, tapi mata mengadap lappy masing-masing. kami sudah mengamalkan nya selama 2 tahun. dan hubungan kami masih utuh. gahaha. tapi jangan biarkan pasangan anda memakai earfon! jangan biarkan!

8 comments:

alyyani said...

baru tau ada paste asam pedas. :D

Byzura Mj (By) said...

tak suka sgt paste. tp kalo urgent kes boleh la.. just stanby.. tumbuk guna lesung lagi power kan? :D

PuteriKureKure said...

hmm...apala ibu ku masak harini eh.

~~zaa~~ said...

tak pernah guna paste asam pedas tu sebab selalu wak sendiri...sedap x???

mamalieyna said...

hehe..

kak eina buat asam pedas tak pernh pakai paste,,,tp pnh 1 kali tu en suami msk dia guna paste asam pedas, bila turn kak eina masak lak, tak guna paste...dia kata sama je mcm yg pakai paste...waaaa kagum di situ..ekeke.. =P

Netnet said...

try guna paste asam pedas maggi.. tapi kenalah juga tambah itu dan ini untuk mensedapkan lagi rasanya...

hubungan suami isteri baik atau tidak bergantung kepada hati masing2... :)

gee ryder said...

tak pernah pulak masak asam pedas guna paste... mau aku kena kutuk ngan faizal hahaha...

selalunye tomyam jela...pastu daging black pepper megi :p
oh ayam madu pun pernah try..sedap gak...suma cap megi ;)
nyonya tak pernah beli. xpnh jumpa pun haha

Joy said...

kt rmh mesti ada paste tomyam..mudah sungguh zaman skrg kan...skrg if lepak kedai mkn..no hp please..bebulu mata my hubby tgk bini duk hadap twitter..hahahhaha