Pages

Saturday, 23 April 2011

permulaan weekend yang best!

hola~

semalam kiteorang tido awal. maryam punya kerja la ni. susah nak tido sampai i dah penat dodoi tak tido lagi. bagi maryam kat husband pulak sambung tugas. tapi stended en. husband lah. kalau suruh die dodoi maka dia akan dodoi diri sendiri. maryam tak tido pon lagi dia dah kemana-mana dah. mak jugak kene tidokan maryam. hummphh!

so bangun pagi ni rasa semangat nak bersenam. sebab semalam husband amik turn i!

dia main ngan ofismet dia walaupon semalam turn i pergi gym. balik dah pukul 9. pukul 930 i dah nak kene lap-lap maryam ready nak tido. mane sempat nak pegi gym. eceh. merungut lah kononnye kan. dalam hari suke. (yeay..tayah g gym!)

Photobucket

bangun pagi tadi siapkan breakfast husband, and susukan maryam kenyang-kenyang. pastu turun bawah.



Photobucket
spek tak berapa baru saya.ngehehe

(gambar blur kerana efek cermin tak lap. kahkah. tapi baguslah. tak nampak muka tak basuh lagi)

last month kut buat spek ni. huduh tak? hahaha. i dong care! janji i suka, husband pergi buat spek i pon tumpang menyibuk. padahal spek kat rumah dah 2. dah la semua nye plastik. ngehehe. i kene spek plastik jer. sebab spesis tido kadang-kadang pakai spek. kalau plastik ni, nak tindih masa tido pon xde hal. tak patah

ouh..berbalik kepada cerita pergi gym i rase i dah jumpa semangat nak pergi gym. tadi ade hero korean kat gym. hensem la jugak. boleh la nak buat pembakar semangat nak pergi gym. ngehehe. maaf yer husband. i ajak teman i tak nak.

" ramai tak orang kat gym"
"ramai gak. ade orang hensem~~~~"
"koya lah mummy mung ni maryam"
"ape pulak! i cakap ade orang hensem. bukan cakap i cantik!"

aish.aish. susah betul cakap ngan orang yang orang cakap lain die paham lain ni.

kene pergi pagi kut. pagi energy banyak lagi. boleh lari-lari jauh sikit. so jawapnye weekend pagi la kene pergi gym. biasa kalau pergi i turun tangga jer, balik naik lift. lazy ass tak? rumah kiteorang ngan gym tu beza satu tingkat jer. tunggu lift lagi lama. tapi biasa mak dah tak larat nyah. siyes penat. tapi pagi tadi turun pakai tangga, naik pon tangga.

dan badan lepas bersenam pon rase segar jer.

i loike~

now nak bersiap-siap nak tambah kalori pergi makan ikan bakar ngan jiran-jiran.

2 comments:

Joy said...

masuk gym pagi pagi best skit..paling best kalu pukul 4 pm..panas je bdn ni..hehehe..mlm pun ok gak...

maya amir said...

farah mcm budak sekolah jek..:) "teringat cite masa farah dlm pantang, ade org tegur kat belakang umah mak tu, die nak tebang pokok ke hape laa tu..ckp anak makcik ni tak gi sekolah ye? lupe laa plak cite tu..heheheh",..i agree 200%:)