Pages

Friday, 1 April 2011

perempuan gemok dan emo tak boleh dipisahkan

i sakit kaki. siyes sakit kaki berdenyut-denyut. semalam jalan seret kaki ok! macam orang cacat. hari ni ok sikit tapi i malas nak berjalan takut sakit kaki lagi malam ni ( alasan taknak buat kerja rumah)

mula-mula kaki (pergelangan kaki sebenarnya) sakit sikit jer. semalam makin teruk pulak. i syak kaki dah tak nak tampung berat badan berlebihan. dulu janji lepas pregnant nak kurus. camno ni tak kurus-kurus. so kaki buat tunjuk perasaan.

kepada yang puji i kurus, terima kasih yang tak terhingga (eceh. suka u!) tapi sebenarnya tak kurus pong. sila kecewa sekarang. (dalam blog mestilah i letak gambar nampak selim melim u ol~) berat sekarang adalah 66kg and tinggi 163. (tinggi ni pon i tak puas hati sebenarnya. dulu-dulu kat utp i koya tinggi i 165 cm, tapi masa pregnant ukur jadi 163 jer. adakah aku makin pendek ataupon dulu-dulu perasan tinggi?) sile imagine sekarang. kalau tak nak imagine kene lah jadi jiran tetangga i. tu pon belum tentu senang nak jumpa i sebab i perempuan yang seriusly lazy ass. malas nak salin baju keluar rumah. (macam lah ade orang nak jumpa anda. anda ingat anda artis?)

sejak habis berpantang berat i turun 1kg jer. 1 kg jer. 1kg jerrrrrr

stagnant phase ke ape ni? i shake jer. eh. tapi ade jugak kadang-kadang skip. tapi shake la yang banyak nye. tapi makan tak hingat. semua food kat rumah i yang habiskan sampai husband buat muka.

'kata diet tapi makan banyak'

perut ni asyik minta diisi jer. bila i mengeluh cakap berat tak turun husband cakap,

'ok la tu at least turun 1kg. at least tak naik'

haha. ye lah. kalau naik lagi meroyan. tapinya lambat bebeno nak turun. i bagi masa kat diri sendiri dalam masa 6 bulan i kene berat 56. sekarang masa ade lagi 2 bulan lebih and berat nak kene kurangkan lagi 10 kilo. mampu kah? mampu kah?

dari last week konon nak start exercise memandangkan gagal mengawal selera makan. (sebab brestfeed ke eh? eceh. sempat lagi nak salah kan bf) tapi susahnya nak start exercise. maybe i memerlukan sepasang kasut baru. (PERHATIAN SUAMI)

sikalang kaki sudah sakit. camno mau exercise. ingat weekend ni nak g jogging sambil picnic (makan jugak yang ade dalam otak). sakit kaki camno nak jogging. jalan pon seret.

exercise mulut je lah.

Photobucket
bubur gandum dan jagung

Photobucket
sayur lemak campur, tumis pedas telur, ikan kurau goreng dengan cili and bawang

semua lemak-lemak-lemak. nyum.nyum

5 comments:

~ As ~ said...

kate breastfeed, takpe makan banyak..ahahaha..alasan baik kan?

gee ryder said...

nak tinggi mane lagi dah cukup tinggi tu hehe...lainla org dpn umah ni huhuhu..

btw, bubur sgt sedap...tocei² :)

-Sara- said...

ehehe, senasib cm sy gak, mulot syik mkn je bile berat xturun bising sorg2, pastu nk exercise alasan xde kasut lak..haha!

i dh folo u :)

PuteriKureKure said...

babe, ye la. rasanya sebab breastfeed kita jadi asik berselera je. haihh..teruk camni kan.

maya amir said...

farah..u tinggi..163 ke 165cm adalah tinggi ..takpe..jgn pressure2 utk menguruskan badan..nanti maryam dah dpt kaki..cpt u turun berat sbb letih bekejor die..heheh

p/s : tapi i sokong bile bf, mmg selera makan byk..tapi i'm sure slalunye bile bf berat kite akan turun gak lame2 nanti..cayolaa ckp den..hehehe