Pages

Thursday, 14 April 2011

negative

fuhhh!!! lega dan frust bersatu. hahaha

semalam suruh husband beli pregnancy test. pagi tadi baru test. takde pape. maybe semalam kepenatan. tapi malam i pening lagi dan sekarang pon rasa macam berat jer kepala. mahu mandi lah lepas ni.

rasa lega sebab kiteorang ingat nak tunggu maryam besar sikit. takkan lah nak bagi die adik masa dia tak boleh berjalan lagi. kesian dia. plus den la yang penat nanti. nak jaga baby new born ngan maryam yang kecik lagi serentak. ayoyoyo. tak boleh dibayangkan. sorang pon dah kalut aku ni. lagipon ingat nak breast feed maryam lama-lama sikit. biar sihat dan cergas. tapi kalau dah rezeki nak kato apo kan. kami terima dengan sengihan yang melebar sambil gosok-gosok kepala maryam, 'kesian awak'.

dan sedikit frustnya kerana, best nye kalau pregnant!

gemuk orang tak cakap ape

di layan macam puteri raja

nak makan ape semua orang turutkan.

kalau cakap nak makan durian, tibe-tibe durian dah ade depan mata.

tapi kalau tak pregnant, cakap nak makan durian

"nanti kita beli"

entah bila entah nanti tu.

*ini entry sambil menyelam minum air nama dia, harap-harap petang nanti sampai lah durian sebijik dua*

Photobucket
suka ye maryam?

10 comments:

eMMe said...

suke aunty eMMe tgk maryam! kiss laju2 maryam, hahha!

sufiza said...

hihiii suprise jer..igtkn mariam dh nak jd kak long td heheee

~~zaa~~ said...

hehehehe frudt jugak eh??hahahah

Joy said...

# selamat..hehehhe ;)
maryam...auntie geram sgt tgk awak ni..senyum manes...

Byzura Mj (By) said...

meh sini maryam tu nak cium!

PuteriKureKure said...

maryam sgt2 adorable geram seh! dah la macam mami jarum. hai mami jarum junior! :)

awak tak amek perancang ke dear? amek la...kita amek pil noriday. alhamdulillah dah 2 kali cycle susu maintain banyak dan berat tak naik. :) oh dan tak period lagi ye. haha.

alyyani said...

hahaha... petang karang durian sampai! :D

Cik Puan Fara said...

mengugat jiwa raga i lah maryam ni.
meh sini nok kekos!!

haha

mamalieyna said...

hehe...tumpukan pada maryam dulu tau..hehe..
maryam leh join contest ni..comel sangat! eeiii...geram!

gee ryder said...

maryam, aunty gee ni pun takut jugak tau kalo afeef tetiba ada adik sbb dah berbulan dia asik hisap kaki jer ni...takut jugak wpun miss period xdtg2 lagi heeee ;p