Pages

Wednesday, 6 April 2011

nak anak kembar please!

dulu-dulukan orang cakap makan pisang kembar tak boleh. nanti dapat anak kembar. oleh kerana dari kecik lagi suka berangan ade anak kembar (gatal kan kecik-kecik dah berangan ade anak) i saje jer kalau makan pisang cari yang kembar. kat rumah pisang tak pernah beli, ambik jer rumah nenek. biasanya pisang kapas banyak yang kembar.

pastu telur ikan pon orang cakap kalau makan nanti dapat anak kembar. i pon suka telur ikan. adekah ade potensi nak ade anak kembar?

hehehe..mengarut je kan? tapi best nye kalau dapat anak kembar! nak menjaga jer lah kut pening mase baby.

Photobucket
telur ikan goreng dengan sayur kailan iakan kurau masin kuah banyak-banyak.=p

Photobucket
sambal buat secara pukal

semalam try masak nasi guna microwave. masak dalam bekas yang tudung hijau tu. masak 1 pot setengah. saja nak try. konon malas nak basuh periuk, sekali kene basuh microwave pulak! i rela basuh periuk dari basuh microwave. air dia tu keluar melimpah-ruah sampai 'berdeney-deney' microwave. menyampah~

tapi nasi cantik and tak berkerak la. bila tak berkerak rasa macam banyak jer tanak nasi satu pot setengah.periuk nasi rumah i jenis biasa yang berkerak tuh. nasi kalau masak sikit kerak dia tu sama banyak jer kut dengan nasi makan. heheh. tapi kalau tak nak nasi tu berkerak, lepas nasi masak terus tutup suiz, biarkan seketika. tak berkerak lah. kalau masak jer terus makan memang banyak kerak. tapi makan nasi panas-panas berasap lah baru sedap.

Photobucket
lauk kegemaran suami tapi jarang i nak buat, udang masak 'kering' yang langsung tak kering.

5 comments:

mamalieyna said...

oooh tak pernh try msk nasi kt microwave...hee..letih tu basuh microwave, baik bsh piuk nasi lg..hehe..

Dong, Dia & Azra said...

stim dah cuba? pun takde kerak dan nasi cantik je.

nieda said...

farah kalau masak mmg nampak sedap...tergoda i tgk menu atas sekali.

~~zaa~~ said...

yang..kalo kukus lagi best...langsung tak berkerak, langsung tak berdeney! hahahha series!

Ribbon Clown said...

hahaahahhaha gelak giler baca..sambal buat secara pukal...hahahah..