Pages

Wednesday, 6 April 2011

masak-memasak

kesian blog ni. i rase dah penuh ngan gambar maryam dah. gambar i sendiri pon dah lenyap dari ingatan blog jer. sekali sekala uploadla gambar food. alang-alang memang dah upload semalam. ni tinggal nak publish sajor.

Photobucket
ikan bawal 3 rasa

Photobucket
si bawal yang seksi

kalau nak jadi seksi tak semestinya terdedah. tertutup tercover pon kalau dah seksi tuh seksi jugak

(i tak tahu kenapa buat caption begini. orang jiwa kacau kamu-kamu kene layankan ajo)


Photobucket
nasi goreng ikan kurau masin dengan kailan, carrot, lada, bawang merah banyak, bawang putih sikit, sos ikan dan sos tiram dihias dengan tomato dan timun

(orang putih kan suka bagi namapanjang-panjang sampai tengok nama dah tahu dah masak sendiri)


Photobucket
sup ayam kampung dengan cendawan and brokoli dimakan dengan spaghetti (ni dikala insaf konon nak makan makanan sihat. konon!)

sapa nak resepi angkat tangan. eceh. macam sedap sangat, eh memang sedap. kalau sendiri masak masak kene cakap sedap yer. baru lah ade semangat-semangat positif yang meresap dalam tubuh supaya berusaha untuk memasak dengan lebih sedap lain kali.

ikan masak 3 rasa tu guna nenas fresh. tak guna yang dalam tin. betul-betul ho liau bila guna barang fresh.

semoga berjumpa lagi dalam ramcangan masak-masak yang lain pulak.

5 comments:

nieda said...

sedapnyer...

Joy said...

i x leh sgt tgk rancangan masak-masak ni..tergoda i ;)

etiey.com© said...

wahh sasngat sedap! tapi kan bila nak kuras????

gee ryder said...

meleleh air liur jiran dpn ni huhuhu

LiTtLe^m3 said...

wah.. cam makan kat kedai.. gee.. bell je rumah org dpn bawak pinggan kosong siap2 dah ambik2 lauk baliklah rumah sendiri makan. boleh tak farah? :D