Pages

Tuesday, 26 April 2011

kudup bunga lily

masa pergi midvalley hari tu jumpa bunga ni terus beli. lama tak makan. selalu jumpa bunga ni kat cameron.
Photobucket
sayur campur, ikan kicap

goreng bodo-bodo jer. tumis bawang putih pastu letak sos tiram. bunga ni manis amat. suka!

Photobucket
homemade ais-cream goreng yang belum digoreng. hehe

buat ni sebab nye nak soh ice-cream dalam peti tu cepat habis. takde orang nak makan. buat macam ni sedap sikit. wholegrain i punya. roti putih biasa husband punya


Photobucket
selepas digoreng. lepas goreng terus ngap.

roti tu i nipiskan supaya bila goreng tak serap minyak sangat. guna dua kepong roti. pastu scoop ice-cream letak tengah-tengah, amik lagi sekeping tutup kat atas. tekan keliling dengan garpu. pastu kalau nak cantik hiris buang la kulit dia kat tepi-tepi tuh. patu simpan dalam peti balik 5-6 jam ke. lagi lama lagi bagus kut.

sambungan cerita semalam. i susah hati semalaman tido sambil peluk maryam. takut pregnant kesian maryam. huk huk. dia tengah manja giler sekarang ni.

kalau nak ikut ke-ready-an i, rase nye takde masalah kut. cumanya nanti penat jaga anak lah kan. kiteorang fikir kat maryam jer. biarlah di bf lama-lama sikit. so kiteorang decide at least lepas maryam 6 bulan. tak pon maryam setahun. tapi semalam elok jer husband buat lawak sambil gosok-gosok perut i. i sakit kepala ok. bukan sakit perut. kalau picit kepala tu ade jugak faedahnye.


Photobucket
untuk husband, masih lagi sebaris ok!

walaupon perut dan berat i macam pregnant 3-4 bulan tapi tu sebab lemak tak habis bakar lagi. bukan sebab maryam nak ade adik

kalau ikut instinct memang lah rasenye tak pregnant. tapi nak sedapkan lagi hati buat jugak test. lagi pon kalau betul-betul pregnant kang naya. dah la sekarang ni tengah lasak ber-exercise buat kerja-kerja berat kat rumah. kalau miscarriage kang susah pulah nak kene berpantang segala. sape nak jaga maryam? dah la i ni spesis sensitif.

nak anak ramai-ramai. tapi bukan masanya lagi.

lega

4 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

eskrem goreng tu ko buat sendiri ke? hebat la, best2, nnt kalo free ajo dlm belog ek, heheheh :)
BUDAK KECIK NYANYI LAGU MAHER ZAIN - INSYAALLAH

alyyani said...

nak anak ramai2 tak leh buang masa :p haish, tgh lapa ni, tgk lauk tu, sedap aja semua.

Ima said...

kenyang Rasa nya ngelihat makanan nya, coba bikin Tips cara bikin nya Ya?

nieda said...

ais krim gorenh tu nmpk sedap..
satu line je, insyaallah tak pregnant lagi