Pages

Monday, 11 April 2011

kali ni betul-betul

suami: malam ni u masak maggi goreng jelah. pastu buat air tembikai

isteri: eh? nak makan ke? i ingat u dah kenyang

suami: tak lapar sangat. tapi kalau tak makan tengah malam sure lapar. u jangan masak banyak.

isteri: ok, i masak sebungkus kita share

suami: sebungkus setengah lah. u makan banyak. nanti tak cukup i. (sambil senyum paling annoying diabad ini)

isteri: halah..i makan sikit jer. i nak diet

suami: i bosan dah dengar perkataan tu yang. (buat muka watever)

ngehehe...hari tu cakap bila ade kasut baru nak start exercise. kasut dah seminggu beli. exercise tak start lagi. i beli skipping rope. masaalahnyo terlalu pendek tali dia. terbantut niat nak exercise terus tak exercise. harini saya nak pegi gym. please doakan saya berjaya menapak ke gym.

Photobucket
tembikai ni 8kilo lebih. besau amat. nak basuh pon susah. berat sangat.

Photobucket
naseb baek manis

Photobucket
tembikai laici

ni gambar husband ambik. i gagal ah guna dslr. nak focus pon gagal. benci.

Photobucket
maggi goreng yang digembar gemburkan

i goreng sebungkus jer. and tumpang makan sesuap jer. kalau ikut hati dan perasaan memang tak cukup. tapi mengenangkan perut dah kenyang nafsu jer lebih tak boleh makan banyak-banyak. sebenarnya petang tu jiran kiteorang buat makan-makan. orang lain sibuk bercakap, i sibuk makan ber- round-round. haish. camano nak kurus?



3 comments:

alyyani said...

8kg? berat adel tuh! hehee.. berat adel 2 bulan lepas la kot. selamat mencatu makanan. samalah kita :D

mrs.spicy said...

alya nak catu ape lagi. dah kurus kutttt

PuteriKureKure said...

dah roperr megi mamak wei. sedapnyaaa...~