Pages

Wednesday, 20 April 2011

berapa harga kasih sayang?

semalam kiteorang pergi pasar malam dekat ngan giant kinrara. first time kiteorang pergi pasar malam sejak dok sini. kalau zaman dok bangi hari pasar malam adalah hari surirumah berehat. tak payah masak. sebab pasar malam bangi banyak makanan yang kiteorang suka.

semalam dah siap makan dah pon baru pergi pasar malam. pergi pasar sebab nak cari lauk-pauk and sayur jer sebab weekend haritu husband tak pergi pasar borong. i tak payah ikut pon sebenarnya sebab husband pergi sorang pon dah ok, tapi i nak ikut sebab nak mengusha ape makanan yang best. kecik jer pasar malam nye. tak puas jalan-jalan pon. tapi ok lah. ade lah benda yang menarik perhatian. i nampak ade lompat tikam, ade tapai pulut. next time la beli. hari ni tak teringin. next week tak nak masak. nak makan nasi ambeng.

lepas beli-beli ikan and sayur i dok mengira-ngira harga ikan tu bila dah jadi lauk and sayur satu hidangan kiteorang makan. satu hidangan tak pernah sampai pon sepuluh ringgit. lapan ringgit pon tak sampai. tapi kalau ikan tu kita makan kat kedai, komfem lah berlipatlipatlipat ganda harga dia. i dok membebel sorang-sorang jer sebenarnya. tak megharapkan respond dari husband pon. tapi tiba-tiba dia menyampuk,

" harga food kat rumah la mahal sebenarnya. kasih sayang wife masa masak tu tak ternilai"

wahhh gituuuuu...

husband i kan, semenjak dua menjak kan, sweeeetttt sangat.
orang cakap kan, bila husband ni tibe-tibe berubah ni kan, ade something die buat.

ape you buat yang i tak tahu haaaa??!!!

hehe. orang perempuan ni, husband sweet salah. tak sweet lagilah meroyan.

Photobucket
nasi lemak

senyum...jangan kata apa-apa~

aku pon tak tahu kenapa semangat nak masak makanan gemuk ni semakin naik ngan niat nak diet and bersenam. tapi nasi aku buat kurang lemak. and tumis guna minyak canola oil. pastu makan sikit jer. eceh. bahagian nak sedapkan hati ade sokmo.

ke arah menjadi isteri 20k, setiap kali masak i akan tanya husband rasa ok ke tak. (sebenarnya sebelum tengok video ustaz azhar pon i dah tanya. so i wife 20k lakan? *wink*)

isteri: ok tak?
suami: ok sedap. dah boleh jual dah.
isteri: jual kat u jelah. bayar lah singgit setengah
suami: murah gileerrrrr
isteri:yelah. bahan mentah u beli kut. bayar upah buat dah la

eh. tapi memang murah pon upah masak singgit setengah

4 comments:

mamalieyna said...

mana bleh singget setengah je..up la rm3..haha...

berselera tgk nasi lemak pepagi ni..hehe..

mamalieyna said...

ups..psl pasar mlm tu, kak eina baru pernh g sekali..kecik je kan..tak puas jln2..ngee..

~~zaa~~ said...

kehkehkeh...nasi gemok tu memang tak boleh lepas dari ingatan! hahahahha

Joy said...

di masak dgn kasih syg tu yg buat masakan kt rmh lg sedap kan ;)