Pages

Thursday, 21 April 2011

aish...penat penat penat

rasa penat ah, bangun pagi rase tak bermaya pon. badan sakit-sakit. bahana exercise setelah hampir 3 tahun tak exercise.

momentum untuk rajin exercise tak ade lagi sekarang ni. sekarang ni memaksa diri jer exercise. lain sangat rasa sekarang ni. makin tua makin lazy ass.

dulu-dulu kalau hujan so tak boleh nak jogging maka tak sedap badan jer rase. maka skipping lah dalam rumah. sekarang dah lah exercise selang sehari jer. bergilir-gilir ngan husband main badminton. tu pon still malas.

i memerlukan kawan exercise lah. tapi tak boleh nak ajak jiran-jiran sebab bukan nye boleh cakap pon nak pergi kul berapa. kene make sure mek tok chubby ni kenyang dulu.

pastu badan rase berat jer sekarang. (yelah. memang la berat pon.) huhuh.susah la nak kurus pon. kan best kalau jenis makan banyak pon kurus. ahaha. banyak bunyik pulak.

bie, i memerlukan semangat. apekate setiap kilo yang i turun u bagi hadiah. semangat sikit. sebab sekarang ni macam takde semangat nak kurus. selesa ngan kegemukan? oh no!

Photobucket
ikan steam. bila penat exercise rasa nak makan secara berlebih lebihan. aish lagi

dah lasemalam tak shake langsung. kehkehkeh. i dah cakap. i dah kehilangan semangat nak kurus. semangat kurus, ku seru padamu, datanglah padaku. ponat ah jadi gemuk ni. aish. aish.

seingat i dulu kalau jogging, setengah jam adalah nothing. tak penat pon. balik jogging boleh sengih-sengih gossip-gossip ngan dayah. sekarang, keluar bilik gym tu rasa macam nyawa dihujung tanduk. sahkan nak gelak-gelak bergossip. nak senyum pon tak mampu.

sekali lagi. penat ah jadi gemuk ni. aish aish aish

4 comments:

~~zaa~~ said...

i pun dah letih la jadi gemukkkk :( nak kurus macam dulu... sob...sob...

gee ryder said...

farah, jom ar gi gym sama..biar laki pulak jaga anak hehe..

aien said...

masuk blog ni je automatik jadi lapa.ekekekek

zailamohamad said...

setaro farah hok ada kemudahan gym kat rumah pon malas, macamanalah keadaan kak ila yang koyal2 nk register gym hok jauh sepelaung dr rumah ni..huhuhuhuu

memelah tension gemuk tp malas nak workout kan