Pages

Tuesday, 29 March 2011

tak sihat sangat

dua tiga hari ni badan rasa lemah sangat. sakit badan, kaki (kaki tu termasuk dalam badan la kan?), batuk sampai sakit urat perut and belakang , selesema yang tak habis-habis lagi. kesian maryam jangkit. dia pon tak sembuh-sembuh batuk sebab mungkin baru nak sembuh mommy dah bagi virus balik. huk huk.

awalnya tak nak makan ubat. tapi sebab kesian kat maryam pergi juga jumpa doctor tanya ubat yang selamat untuk breastfeed. akibat kesan ubat tiap-tiap malam lalok(malam jer pon makan ubat). husband yang kene uruskan maryam 2-3 malam ni. heheh. semalam kul 1 lebih baru maryam tido husband la kene jaga. haha. thanks bie. tu baru suami sejati ore kato.=p

semalam gas habis. i malas nak call cina jual gas. sebab malas nak salin baju proper bila dia datang hantar gas. so cakap kat husband makan luar lah. lagipon pizza tak berapa baru masih belum dicuba. so semalam ke pizza hut dekat ngan rumah jer. lagi dekat lagi cepat perut kenyang.

Photobucket
budak ni kan dah taknak jadi baby, duduk dalam stroller ke, atas bouncer ke sibuk nak bangun jer.

Photobucket
hai saya mommy maryam

service mereka di pizza hut ini adalah sangat suck. boleh mendatangkan kemarahan orang yang datang makan dalam keadaan lapar ini. naseb baek la orang yang lapar ini sibuk menguruskan babynya yang mahu tido. so tak sempat la bom nak meletup. so mari kita melayan gambar-gambar bapa mithali. (bodek lah. malam ni dia jaga lagi.)

Photobucket
bapa mithali 1: maryam ni stroller tak boleh nak berhenti lama-lama. nanti dia bosan. so berhenti pon nak kene gerak jugak sikit. gerak belakang depan dah ok


Photobucket
bapa mithali 2: tak nak jugak duduk atas stroller, so daddy dukung


Photobucket
bapa mithali 3: eh.eh. lama la pulak nak kene dodoi. tak nak tido lagi

Photobucket
anak solehah: tido bagi can mommy and daddy makan

Photobucket
jom makan




Photobucket
terima kasih. sila datang lagi.

10 comments:

eMMe said...

farah dah kurus....i rasa la..i tgk, betul kan...kan..farah...?

mrs.spicy said...

huarghhh..tak kurus lagi=(

~ As ~ said...

maghfarah, lamanya tidak berkomen..sampai dah ada baby.. hai maryam..

nieda said...

yeah...farah dah kurus,,jeles jeles...
get well soon ya

Joy said...

setuju dgn kwn2 yg lain..farah nmpk kurus dah ;)

zailamohamad said...

akak tengok dalam gambar ni pon nampak kurus dah..mungkin pandangan orang ramai boleh diambil kira berbanding pandangan sendiri..heehehe

thanks farah sebab mari tengok kak ila & baby..sorry kalo ada terkurang..maklumlah orang dalam pantang kan..heheheh & thanks juga hadiah baju yang cute tu..kena tunggu Ashraf besar sket baru buleh paka..hehehe

gee ryder said...

maryam nak rasa pizza sket tu sbb tu dia nak bangun hehe...
pizza kat giant tu tak cukup staff mmgla sux sket huhu

LiTtLe^m3 said...

hahh ni mesi Pizza Hut kat Giant kinrara tu.. kitaorg dh lama dh blacklist pizza hut situ.. lembabsss yg amat..

kiranajoe said...

syoknye ada baby, jalan2..boleh tak kl nak jeles?hehehehe

kerel said...

huwaaaa!!! ble la baru leh nk g tgk maryam nieeee ~