Pages

Thursday, 10 March 2011

sempat jer masak

Photobucket
lamb wrapped in flat bread with tomato salsa

terpengaruh dengan junior master chef. ngehehe. resepi flat bread tu amik kat website jr. master chef. kalo nak try sila ke sini. tapi dia punya letak butter kat luar. i makan kering jer. pastu lamb grill jer. and tomato salsa buat dengan bahan apo yang ado.

dah cakap awal-awal kat husband semalam tak nak masak nasi. tapi tak cakap pon nak masak ape. bila dia balik,

"sempat pulak u nak uli-uli roti segala"

hua hua hua. kan i dah cakap bie, kalau maryam buat perangai macam mana sekali pon masak sure sempat nye. yang tak sempat adalah mengemas. sebab memasak adalah kesukaan, mengemas adalah kebencian

lagi-lagi lah semalam maryam sangat baik. so nak main masak-masak sempat jer.
Photobucket
masak lemak cili padi udang dengan sayur goreng bodo-bodo berudang.

ni kelmarin punya lauk. senang jer siapkan makanan husband i ni. asal ade lauk, asal ade sayur. sudah ok. tak perlu lauk banyak-banyak jenis.


4 comments:

zailamohamad said...

husband farah serupolah ngan husband kak ila, jenis xkisoh sangat tentang lauk..yg penting adalah masakan isteri..dio buke suko sangat makan kat luar..

Ezzah said...

amboii..terliur lak tgk masak lemak udang tuuu.. :)

Dong, Dia & Azra said...

good job mommy!!!

nieda said...

mmg marvelles..sedap sangat food