Pages

Tuesday, 8 March 2011

hari pertama yang agak berjaya

semalam hari pertama kat rumah dengan maryam. semalam banyak baju nak basuh and banyak baju nak lipat. hari ni plan nak unpack. harap-harapnya berjaya macam semalam. semalam maryam pukul 11 pagi baru bangun. hari ni pukul 9 dah bangun main sebab beyak.

maryam pagi memang sangat baik. tak tido pon dia tak buat perangai. dia boleh main sorang-sorang. petang jer unpredictable. kalau mood dia ok, ok lah. kadang-kadang tak ok. semalam sangat ok. siap basuh baju 2,3 round, basuh cadar and selimut. and lipat semua baju. wah-wah. cemerlang. kalau tak de anak biasa tak siap lipat baju bertimbun macam semalam dalam masa sehari.

so semalam kerja yang plan nak buat semua berjaya. naseb baek. sekarang masih lagi lemah dalam pengurusan masa. yelah, dah dua tahun dok rumah tido bangun and buat kerja rumah suka-suka hati bila nak buat. sekarang harus lah berkejar-kejar nak buat kerja rumah masa maryam tido.

lauk semalam: sup tulang dengan telur dadar

ade sape-sape rindu maryam tak? heheheh..sekarang dah ade bahan dah nak letak kat blog. kalau dulu lepas food, food, sekarang lepas food gambar anak.=p

maryam hari ni. baru lepas mandi

maryam yang dah tak nak layam mommy sebab dah ngantuk.

sekarang mau unpack barang-barang husband.

11 comments:

kiranajoe said...

cer citer macamana reaksi cik suami tgk maryam 1st time.hehe.kepoci kan i? ;p

alyyani said...

lepas food anak, like! tembam nye maryam!

✿ etiey erywan ✿ said...

alahai geramnya dengan maryam nih ahh...

zailamohamad said...

ya ampuuun..geramnya ko poho Maryam..drumstick gitu *mami dio jange maroh plop*

Netnet said...

tembam dan bulat..

insan biasa said...

maryam dah balik KM eh ..nnt faiq gie jumpa maryam eh ..besarnyee kaki maryam geram tengok..

notty said...

olololo magh weii..'tubuh' nya anok mg..geramm weh seroo..sero nok cubit2, nok kekoh2..weh la ho..dpt tengok bby 'tubuh2' gini gak..sedap nk peluk2..nok 'kenyek'..hehe..

~LIZA~ said...

i pon rasa sejak ada anak ni mcm banyak aje benda nak cerita :D

Cik Puan Fara said...

alos, koho comel maryam ni!!!!!!!!!!!

maya amir said...

hah..hok ni muka die nmpk tul muka daddy die..hehhee

gee ryder said...

dasat tul peha maryam..2x peha afeef hehe