Pages

Sunday, 13 March 2011

bukan merungut

sekarang pukul 1. tak tido lagi. baru siap jemur baju. maryam dah lama tido. penat jalan-jalan gamoknye.

siapa nak dengar cerita seorang suri rumah sedang berasa sangat penat pinggang sakit berdenyut-denyut and kaki dan betis rasa lenguh habis?

i penat. penat. penat.

pagi tadi bangun pagi-pagi dah masak, tak shake hari ni konon-konon nak breakfast ngan husband. dia pergi pasar borong. sekali dia balik bila ajak breakfast dia cakap dah makan nasi goreng. buat penat jer sweet sorang-sorang konon-konon nak breakfast sama-sama. lepas tu kemas dapur, siang ikan, udang sotong husband beli kat pasar. kemas dapo, siapkan maryam sampai lupa nak makan. try jer spaghetti sikit. bila mak and abah sampai baru makan tu pon semangkuk kecil jer. tak tahu kenapa rasa tak lapar. sebab banyak benda nak buat kut.

akibat kurang makan and tak minum, shake herbalife pon tak. petang nya masa balik dari ikea susu dah kurang sampai maryam isap rasa sakit. tak pernah-pernah macam tu. padahalnye biasa-biasa siang memang tak makan sangat. maybe sebab tak shake and tak minum air banyak.

lepas minum susu and minum air susu kembali ok. nasebbaek.

hurm..dah malas lah nak mengarut. mahu tido.

sori suami if i tak boleh layan u selayaknya macam sebelum-sebelum ni. masih struggle menyesuaikan diri jadi mommy, tukang kemas, tukang masak, dan isteri. semua tugas saya suka
kecualitukang kemas tapi tak terer lagi.

1 comments:

Dong, Dia & Azra said...

Takper pelan-pelan kayuh okay. Jangan tensi2. Dari pengalaman I sendiri pon memang amik masa nak sesuaikan peranan selepas ada baby. Dahler kita bf baby kan. Macam2 cabaran. Tapi semua tu memang seronok dan berbaloi2.