Pages

Wednesday, 23 February 2011

ceit!

macam i cakap dalam entry sebelum ni, bila husband cakap dia kene extend i tak frust tunggeng terbalik pon. biasa jer lah. maybe sebab extend lagi 5 hari jer. cer die cakap kene extend 5 bulan tapi tak boleh bawak i? mau nye meroyan.

jadinya hari ni menjalani hidup sebagai seorang ibu kepada maryam di rumah mertua macam biasa. tapi sedikit resah sebab husband tak online. dari pagi tak nampak dia online. so tengahari tu i assume dia buzy lah. maybe tengahari lepas dia lunch dia online. tapi tak jugak online sampai lah ke petang, sampailah dah malam.

bila dah maghrib dia still jugak lagi tak online i dah pikir pelik. nak tahu ape saya pikir?

saya fikir suami saya dalam perjalanan balik kl. dia saja tak cakap nak buat surprise.

i pon tengok jam. kalau ikut yang dia cakap, kalau dia jadi balik sabtu ni, dia sampai kl pukul 530 petang, then amik flight balik kelantan kul 650 petang. so dalam pukul 8 dah sampai kb. ding dong ding dong tunggu beg, tunggu taxi (amik taxi, kata nak buat surprise kan!) paling lambat pon kul 10 sampai lah.

punya lah neves setiap kali bunyi kereta lalu tau.

sekali kul 930 dia online!

cakap harini dia tak dapat nak connect internet kat office.

deng! mak frust nyah. frust giler!!

sape suruh fikir pelik-pelik kan. -___-"

bukan salah i tau suka pikir yang bukan-bukan. husband mak ni suka buat surprise kalo bab-bab ni. selalu sangat tetiba muncul depan pintu. konon-konon sweet la tuh! sekarang tak boleh ke u buat sweet lagi sekali tiba-tiba muncul depan i? huhuhu

kegersangan terserlah! kegersangan terserlah!

ok. dah habis dah cerita frust.

lama tak tempek gambar food kat blog ni kan. masa dok rumah mak hari tu ade jugak masak dengan adik yang tengah tunggu SPM, abe cik. tapi banyak sediakan bahan jer. tolong-tolong and ajar die masak je lah. tak turun dapur pon sebenarnya. duduk kat meja makan jadi mandur. gahaha. sonang kerja mak. tengok-tengok kari siap. tengok-tengok kurma siap. tengok-tengok ayam masak kicap siap.

tapi rumah PIL ni kene la jugak masak siang. sebab tak de orang. disebabkan sekarang masih lemah lagi dalam pengurusan masa, masak simple-simple jer. takut maryam menangis.

hari first ingat nak masak sotong goreng halia. sekali MIL call cakap lauk dah ade dalam peti tinggal nak panaskan jer. bahan nak masak dah siap potong. so jadi lah sayur goreng halia. haha!

hari second lauk lebih semalam ade lagi. ikan bakar. so masak sayur tumis air sebagai sayur dan jugak kuah

gahaha!

senang giler kan menu. tapi percayalah macam ape je kat dapur tu kalut. kopek bawang pastu pergi tepuk-tepuk maryam. siang sotong pastu pegi intai maryam. kalau rumah sendiri senang sikit kut. kecik. tak delah penat nak ulang alik tengok maryam.

4 comments:

mamalieyna said...

aduhai farah..skali akak pun terjebak sama...sama2 fikir apa yg farah fikirkan tu..tp kesudahannya..alahai...akak pun sama2 frust..huuu~ jiwa seorang isteri lebih kurang je kot ye, suka buat andaian, sudahnya..frust lg berganda2 .hu~

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sedapnya menu tu...nyam2...

Cik Puan Fara said...

ai pon sokmo perasan mcm tu
ni pn tgh dok koya dio mari kerteh senyap2 tak oyak dl
tup2 konon kol2 pg dia call suruh bukok pintu..


aduhhh,sedaknyo koya dih

maya amir said...

hheheh.. biorlaa org ckp gersang.. hehe..sabo2..lagik 5 hari..sabar:)