Pages

Monday, 7 February 2011

anda harus ke oversea untuk pandai masak

blog-blog tayang makanan masakan yang aku suka baca adalah kebanyakan nya blog rakyat malaysia yang duduk oversea. maklumlahkan, dok obersi susah sangat nak cari makanan halal or susah nak cari makanan yang ikut selera tekak melayu. masak jer sonang.

my husband adalah typical lelaki melayu ganteng. boleh la masak. kalau sardin tuh memang dia pro dari aku. pastu masak semua nak letak kicap ngan sos. masak sayur pong! -___-"

tapi, sejak dok negara yang suka makan daging vavi tuh, dah berkembang dah bakat die. dah reti masak tomyam (kantoi masak tom yam senang giler kalau guna paste), sup-sup tu dah boleh buat sambil tutup mata dah, dan banyak lagi lah yang dia dah boleh masak.

habislah i bila dia balik ni. orang kata, lelaki ni kalau dah pandai masak selera cerewet la sikit. tak boleh dah nak masak lebih kurang lepas ni. nanti dia cakap,

'i masak sedap lagi'

-___-"

tapi kannn...tapi kannnn..tapi kannn..



bab terer masak tu tak heran sangat. masak seme orang boleh belajar. tapi yang tak tahan nye


























Photobucket

siap bersusun cantik okeh!

amboih bie, nak lawan i ka????

tapi sebagai seorang yang berpengalaman luas dalam hal-hal menyusun makanan cantik-cantik dalam pinggan begini, makanan nampak cantik tak semestinya sedap~

ngehehehe

sila buktikan kepada i bila balik malaysia nanti.

(best weh nanti kalau agak-agak malas masak boleh gilir-gilir masak)

2 comments:

ederq said...

haha cute! bagos apa. nanti u jaga maryam, dia masak. hihi.
tapi betul kot. org laki ni sekali dia da tunjuk bakat, memang lagi hebat dari kita. hahah.

~LIZA~ said...

amboi cantiknya susun makanan :D nak mkn pun sayang..