Pages

Friday, 14 January 2011

shito!

eh. ape la hari-hari jumaat ni cerita pasal taik.

sempena sekarang orang dok bercerita pasal dera-dera anak ni kan. teringat dulu-dulu masa kecik. eh. bukan teringat tapi orang cerita. i baby lagi mase tuh. mak ngan abah kerja so kiteorang ade pengasuh kat rumah.

ni pengasuh sebelum Awoh la. die ni sedara jugak la ngan kiteorang. tapi sedara jauh-jauh.

masa tuh aku baby and along dah besar la sikit. dah boleh jalan kut. pengasuh tu masa mak and abah kiteorang kerja, dia suka jalan-jalan rumah jiran. mase tu kiteorang dok kuaters hospital machang. dan yang hampes nye, along dia bawak pergi rumah jiran sekali, aku yang baby lagi ni dia tinggal sorang-sorang kat rumah.

lepas ade jiran mengadu, mak aku siasat. memang betul pon. lepas tu abah hantar dia balik kampung. mak aku cakap punya lah lama dia tinggal aku sorang-sorang sampai

'kering tahi kat punggong'

yeah. itu lah ayat yang aku paling benci kalau orang mengungkit pasal cerita ni. tak payah lah mention pasal tahik segala tuh. tapi tu lah ayat yang orang selalu sebut kalau nak recall balik cerita ni. contoh.

"err..sape eh dulu kene tinggal ngan pengasuh SAMPAI KERING TAHIK KAT PUNGGONG"

tak tahu lah sebab ape. memang tak suka. maybe sebab tu adalah aku. dan terbayang-bayang bila dah besar. ok lah. dah. dah. habis cerita tahik zaman dulu.

sekarang cerita zaman sekarang.

mak aku cakap cepat bangat tong sampah pampers dalam bilik aku penuh. maryam berak berapa kali sehari?

heheh. bukan masalah maryam. masalah mak maryam sebenarnya. sebab kadang-kadang salin masa maryam tak puas lagi beyak. dah tiga kali kene sembur ngan maryam sebab masa salin pampers dia sambung membuang. isk. naseb baik baby.

maryam ni pon satu. lama beno dia beyak. biasanya kalau dia beyak, habis jer beyak dia akan menangis, lapar. so i bagi hisap susu dulu. dia kalau menangis lapar tuh jangan lah nak buat ape-ape kat dia. bagi je lah susu. nanti dia buat konsert kang.

so bila dah kenyang and tak takde tanda-tanda dia beyak, i salin lah. sekali sudah jer salin dia beyak lagi. so sebagai seorang ibu yang pernah 'TAIK KERING KAT PUNGGONG' memang salin lagi la kan. pastu kadang-kadang dia sambung lagi.

haih. dah tu macammana tak nak bagi bakul pampers penuh? sebab mummy dia kalau maryam berak memang tak sabar-sabar nak tukar. takut TAHIK KERING KAT PUNGGUNG.

i rase nak saman ah perempuan yang telah biarkan i sorang-sorang tuh. sebab telah menyebabkan i fobia taik. baru sedar lepas ade anak. -___-"

Photobucket
senyum=)

ok. sekarang soalan saya adalah. mana nak tahu yang baby ni dah puas berak?

4 comments:

mamalieyna said...

kalau disudahi dgn kencing! hehe...itu je rasanya..ngee..

senyum dh si kecik maryam ni, sweet je..

haaahaaahaaaa...indahnya kenangan mu..ngee..

kiranajoe said...

kl besar2 sket boleh la tanya dok..

mommy: maryam, puah dok berok..?
maryam : puah doh mommy ;p

Dong, Dia & Azra said...

baby memang kerap berak (tapi ada gak yang tidak). dah sikit-sikit dan kejap-kejap. Ingatkan dah selesai, sekali baru letak belum sempat pasang zap, dah berak lagi. Kitorang tukarkan je everytime dia berak. memang kena semburla tak masuk kalau dia terkencing. Dah ler mama takut air. randa takde joven. Hihi. Sampaikan masa dalam pantang tu kitorang habiskan mamipoko 72 helai dalam masa seminggu. Hebat tak azra berak?

~LIZA~ said...

mcm si umar, lepas dah settle dia akan angkat kaki dia sambil dok gelak2. tu maknanya dah la tu.. kalau masa tgh dlm proses, dia diam aje tak bergerak sambik muka kemek2..