Pages

Thursday, 13 January 2011

ini bukan iklan ubat kurus

hello kawan-kawan~

mane mood berblogging ni? tolong lah datang. isk.

ade banyak sangat entry tertunggak. banyak jugak blog kawan-kawan yang lama tak jenguk. jenguk 2-3 komen kalau rajin jer. i sibuk menilik maryam lah. so selagi tak puas tilik maryam tu sila bersabar dengan saya yer. hahah =p

hurm..entry hari tu ade orang komen i dah kurus? no dear. tak kurus lagi. -_-"

suka orang puji kurus. tapi kalau betul-betul dah kurus lah. tapi kalau badan masih berbenjol-benjol lemak orang puji kurus rase nak nangis. huaaarghh.

dah 3 minggu lebih. next week dah sebulan. ade la progress sikit. rasa la badan kecik sikit. tapi sikit sangat lorr..xpe, i kumpul lemak ni 9 bulan kut. jangan lah nak mengaharap dia hilang dalam masa sebulan. ade sebulan lebih lagi sebelum husband balik. so still ade mase lagi.

tapi agak frust jugak lah balik hari tu tak bawak balik my penimbang kesayangan. tak boleh nak timbang. tapi kalau ikutkan kalau diet tak boleh tengok sangat berat kan? kita ukur ukur lilit. so sebab tak de penimbang diet kali ni amik ukur lilit jer.

dan guna baju sebagai kayu pengukur. baju ni sekarang adalah sangat sendat. so target sekarang adalah diet sehingga baju ini selesa untuk dipakai.huhu. ni target awal lah.

Photobucket
haha. butang bawah sekali tak boleh kancing. demm!

Photobucket
di mana pinggang saya? -_-"

Photobucket
dan lengan ini? mampu kah dia mengecik?

i akan update dari masa ke semasa progress mengecikkan badan ni

benda lain yang boleh digunakan adalah cincin kahwin. tengok lah jari-jari montok diatas. kene kurus sampai muat balik cicin kawen. kalau tak kene g tukar amik saiz lain. -____-"

dan jeans saiz 28 yang muat mase berat 56kg dulu. sekarang muat betis jer kut.

eh awak-awak sekalian, perasan tak kemere baru kite? husband kite kasik. ngahaha *show off mode on*

eh bie, awak cam tak baju kite ni? eh? tak cam. baru sampai petang tadi. ngehehe. baru beli lorr. tapi tujuan beli nak jadikan sumber inspirasi nak kurus. kite saje beli baju saiz kecik sikit. xpekan? nanti bini awak jugak santek. (santek keeee?)

ok bye. nak basuh beyak yummy yummy yam yam

5 comments:

Byzura Mj (By) said...

wwwuuuuuuu sila berpantang makan lagik! hehehe

eMMe said...

Salam Fara, welcome back home!
rindu kat Fara, cenne baby sihat? fara sihat? pantang elok2 tau, boleh kurus n muat baju2 lame punye, gud luck!

~~zaa~~ said...

good luck!! hahahahah u mesti dapat kurus pumye!

Joy said...

mesti boleh nye la kurus balik. usaha tangga kejayaan ;)

~LIZA~ said...

i pun jadikan cincin kawen sebagai pengukur.. hahaha! kalau tak muat tu i dah gemuk la maknanya tu..