Pages

Wednesday, 19 January 2011

dia tahu mummy dia amateur

sejak keluar hospital, i salin sendiri jer baju maryam. walaupon sebelum ni tak pernah buat, pegang baby pon tak pernah. rasa nya baru sekali dua jer orang pakaikan baju maryam. masa dok rumah PIL. masa tu, walaupon orang lain yang mandikan, baju dia tetap i yang pakai kan.

sekarang mandikan pon i mandikan sendiri, tapi masih lagi memerlukan bantuan orang jirus air. tapi pagi tadi mandikan maryam sorang-sorang jer since my brother pagi-pagi lagi dah hilang entah ke mana. tak kan nak biarkan maryam masyam sampai ke tengahari, so i mandikan dia sorang-sorang jer.

dari dulu lagi maryam memang sangat suka masa mandi. dia senyap jer kalau orang mandikan dia. akan nangis masa lap-lap jer. sejuk mungkin. tu pon kalau lapar jer. kalau madikan masa kenyang jawab dia sampai siap pakai baju lah dia baik. and dia sangat suka kalau i urut-urut perut ngan badan dia. kalau urut muka ngan kepala dia marah la sikit. heheh

Photobucket
lepas mandi semalam. sebab perut kenyang, mummy siap boleh amik gambar lagi

masa awal-awal dulu, sangat la lambat nak pakaikan baju. maklumlah masa tu dia kecik bangat. nak gerakkan dia pon rasa takut-takut. sekarang dah laju la sikit. tu pon kadang-kadang kene kencing ngan dia. heheh. ni anak perempuan. kalau anak lelaki mesti lagi hebat.

Photobucket
muka redha jer mummy tengah siap-siapkan dia

semalam siap jer pakai baju terus dia tido. tak sempat nak angkat letak atas dia punta tilam pon.

Photobucket

bila angkat letak atas tilam dia pon senyum dalam tido. macam cakap,

'tq mummy mandikan maryam'

heheh. being a mother adalah sangat indah.

tq Allah

10 comments:

Dong, Dia & Azra said...

Sweet...

mamalieyna said...

hikhik..comel je dia senyum...^_^

yelah pelan2, nnti semua bisa diaturr...hehe..dh jd ibu, pandai la kita kan..

~~zaa~~ said...

sangat cute! ouwhh..i hope 1 day, i akan rasa semua pengalaman u, dear..

eMMe said...

fara, maryam dah bulat...hehehe...

~LIZA~ said...

OMG babe!! i baru bukak blog u OK. sgt ketinggalan..

btw, congratulations!! *hugs*

maryam sgt comel..

kiranajoe said...

seronoknya jadi ibu..huk!

maya amir said...

suke bau baby lps mandi..tak mandi pun sedapp gak bau..arghh missnye moment tu sume.. huhu.. meantime enjoy motherhood ok dear:))

Byzura Mj (By) said...

cium sikit!

Saya pemalu said...

muke asben u la maryam ni. goshh~~

org kate sejuk hati memandang.

Helinomics said...

ya Allah,baby maryam tdo sambil senyum, TAK BOLEH BLAH PUNYA COMEL!

You must be a very happy mommy to have Maryam :)