Pages

Wednesday, 26 January 2011

37 hari: lagi 3 hari yaw~

ini cerita biskit jacob

aku start berpantang betul-betul bila kat rumah MIL. masa tu makan memang tak diet langsung. nasi 3 kali sehari yaw~ kadang-kadang 2 kali jer. lagi satu meal makan biskut ngan air susu or horlick or milo.

lepas balik rumah tanah merah, konon-konon semangat nih nak diet mengecikkan badan. aku amik 1 meal jer nasik, 2 meal herbalife shake + oat, dan waktu-waktu senggang tu kalau lapar aku makan biskut jacob, buah oren, or ladu (sejenis kuih rupa macam tepung gomak tapi bentuk cube, rasa pedas-pedas)

nampak macam diet kan?

kalau ditambah tolak bahagi, dah 3 minggu lah aku makan macam ni. dan aku dah habiskan 3 tin biskut jacob?

sekarang bunyi macam diet lagi?

hoih cik adik, setin seminggu? diet apeke benda? pastu orang cakap gemuk hang marah!!

sangat demm kan.

ni jadual makan saya:

bangun jer tido: 2-3 keping biskut. alas perut sebelum melayan maryam
breakfast: herbalife shake ngan susu+ oat(memang kene shake jer, kalau tak pagi memang tak sempat nak makan)
sementara nak lunch: kudapan (biskut lagi dan oren)
lunch: nasi 2 senduk, lauk, sayur
petang: kudapa(biskut lah, apelagi)
malam: herbalife shake ngan susu+oat
supper sebelum tido: kudapan (biskut and oren)
bangun tengah malam menyusu maryam (biskut lagi)

hah begitu!

banyak kali makan. lapar sokmo. dah 2-3 kali sakit perut sebab skip makan sebab maryam tak nak duduk. jadinye, kalau susah sangat nak makan, ngap jer biskut. cammano tak habis biskut 3 tin kan?

ouh. tu baru biskut jacob. ade jugak kadang-kadang makan biskut cap ping pong yang MIL suruh bawak balik tanah merah sebab kat sane banyak sangat cream creaker yang orang bagi. biskut cap ping pong ni best kalau cicah air, tapi masalah dia berminyak sangat. agak ngeri disitu.

air yang diminum adalah 2-3 liter sehari. siang minum sikit jer sebab siang pakai bengkung susah nak kencing. sekarang malam dah tak bakai bengkung, pakai girdle yang high waist sebab nya malam susah nak bangun susukan maryam. bila pakai bengkung jadi emo. sebab serabut. lagipon saya concern pasal keleperan buntut bila 24 hours pakai bengkung. dahla buntut tu memang dah leper, kene tekan lagi ngan bengkung nanti flat buntut, lebar jer lebih. pakai girdle biar dia up sikit. nak beli PB tak mampu. hik hik

so saya kurang berpuas hati ngan perjalanan diet saya. humph!

4 comments:

mamalieyna said...

hehe...takpe la farah, masa berpantang ni, ikut jerlah peraturan n psl makan tu, alaa biskut jer..hehe..

akak dl, tak berbengkung tak ebrtungku, lg la..bentuk badan tak adjust betul..huhu..

tke care, waaa kejap je rasa dh nk habis pantangnye..

Dong, Dia & Azra said...

Memang kena makan kot sebab nak BF Maryam. Kalau tak cukup khasiat seimbang, macam mana nak jadi susu yang baik untuk Maryam. Takperlah gemok sekejap nanti bila Maryam dah leh makan selain susu, boleh diet balik.

~~zaa~~ said...

:D it's ok dear.. i know u mesti boleh dapat shape dulu..jgn risau ok

Cik Puan Fara said...

2senduk ke? igtkn sesenduk je dibenarkan.. huhu