Pages

Tuesday, 14 December 2010

big girls don't cry

mood blogging ni jahat lah. bila paksa diri nak update blog dia tak datang pon. bila dah cakap babai baru lah dia membuak-buak datang.

thanks yang komen kata-kata semangat untuk entry semalam. =)

sebenarnya bagi i urusan deliver-mendeliver sudah settle. err. bukan lah sudah selamat bersalin. tapi sudah boleh terima kenyataan. sudah redha. sama ada husband boleh balik atau tidak, i tetap semangat nak tengok baby maryam. tak sabar! 10 hari lagi. insyaAllah. =)

perkara yang meresahkan sekarang adalah pasal MIL. akan di operate 20 haribulan 12 ni. sebab ade ketumbuhan kat dalam rahim. dah 12 cm. MIL memang selalu mengadu sakit belakang. ingatkan sebab urat. so selalu lah pergi mengurut. tapi tak hilang-hilang. 2-3 bulan lepas pergi scan baru lah tahu. masa tu baru 6 cm. 2-3 minggu lepas masa balik kampung sebelum husband pergi korea dah 10 cm. sekarang dah 12 cm. cepat sangat membesar. sekarang perut mak dah macam pregnant 4 bulan. and bila operate nanti rahim memang kene buang terus.

i know my husband sangat tak tenang dok kat sana. pikir pasal wife nak bersalin ditambah lagi dengan mak yang nak operate. tapi setakat ni bos dia belum bagi respond lagi pasal dia punya cuti. so i harap dia kuat. jangan hilang focus. kalaupon tak boleh balik insyaAllah semuanya selamat.

Photobucket
*entry pasal ni akan menyusul tak lama lagi mengikut mood tuan blog*

selain daripada tu, mood i sekarang adalah sangat happy. allah pisahkan i dengan husband sekejap. dan dia hantar pari-pari kat atas untuk memastikan hidup i tak kosong walaupon husband tiada masa ni.

so i kene berhenti merungut dan kene bersyukur kan?

12 comments:

alyyani said...

10 hari lagi farah? induce eh? i tau u kuat, hubby u pun kuat. sama2 kena kuat. hope semua dipermudah kan. amin... take care ye. kalau i kat tempat u tatau la. tp Allah ada planning yg lebih baik utk korang. all the best babe! :)

PuteriKureKure said...

la..ye ke. isk...cian MIL farah. kita doakan semua berjalan lancar nanti.

farah pon kuat ok! kita tau bukan senang...tapi kita ada kat sini kalau farah nak teman bercerita.
:)

ederq said...

i doakan ur MIL selamat semua. u too! tak lama dah!!! if ur hubby tak da, why dont u ajak ur mom teman masa deliver? at least u tak sorang2.

maya amir said...

so sorry to hear psl your MIL..insya Allah sumenye akan selamat nanti..dugaan ni mematangkan kita.. Allah duga sbb Allah sayang kita... hope you both hang on there k:) i doakan ething will be fine:) take care dear...

p/s : jap.. u penah ade blog nama magfarah ke? kalau salah org, sori..sbb muke u sama mcm owner blog tu tapi die dah close blog tu..

mek da ©™ said...

amin...

mamalieyna said...

oooh baru clear...hope hubby farah tenang melaksanakan tugas di sana! hakikatnya sure tak tenangkan, sian dia..huhu..

oooh riangnya kam0 ramai pari2 mengelilingi..hehe..

Cik Puan Fara said...

sedikit confuse, sbb ai cam semua kwn2 u ni.. penah kelas internet programming mase sem 1 + dorg ni clasmet jep tp kenapekah i masih xdpt igt u yg mane 1 :|

mrs.spicy said...

alya: a ah. induce. tq!=)

mrs.spicy said...

intan, ederq, maya, mc da, kak ieyna: tq~

mrs.spicy said...

cik puan fara: kiteorang gang campo course. yang ramai nye it, ee ade, chemi ade, farah sorang jer mechi. huhuhu

Cik Puan Fara said...

oo ptt la..yg ai kenal pn sume dak IT.. (satu course :D)

Mimy Hamid said...

wah baby shower ke beb...gud luck key..semoga selamat