Pages

Tuesday, 2 November 2010

hari ni

rumah sangat bising dengan kerja-kerja renovation jiran tetangga. biasanya bunyi dari satu rumah je. hari ni macam serangan 3 penjuru. banyak rumah yang baru start renovation ke? tension mak!

semalam tido sangat terganggu tak lena sangat. dan husband kejut sembahyang subuh awal dari biasa. 545 dah kene bangun? T_T. aku dah la sangat penat hari ni. mak macam biasa lah. kalau keluar berjalan sikit mula lah penat kan. balik rumah rasa penat, campo dengan kenyang teman pok we brunch (cehhh..konon teman. padahal nye memang lapar nak makan). sofa memangggil-manggil jer. tidor enak nih!

owh. selingan sikit. i kagum lah dengan orang yang bekerja bawak perut besar-besar pergi kerja dari pagi sampai petang. nak-nak bila dah nak dekat-dekat bersalin tuh mesti penat giler kan. tabik toing. toing untuk preggy mommy yang bekerja. mak basuh pinggan pon mengeluh. maybe sebab terlalu manja kut. tapi i kagum jugak dengan korang yang bekerja tuh! wuhhh. hebat. hebat.

ok. sambung cerita. sebab bising, awal-awal tak boleh tido. bingit nya ya allah! bayang kan lah serangan drill 3 penjuru. biasa satu penjuru i boleh lagi lari ke tempat yang kurang bunyi sikit. so bila dah petang sikit baru lah boleh menutup mata dengan aman.

tersedar bila ade jiran datang bagi kuih. bangun bukak pintu dengan muka bangun tido. hari tu dia dah datang pagi. juga bukak pintu dengan muka bangun tido. mesti die pikir apehal lah budak ni, asyik tidoooooooooooooo jer memanjang. tahu lah pregnant kan. over betul tido pagi petang siang malam. aish. jatuh imej i. jatuh. jatuh!

k lah. walaupon malu tapi kuih kasturi dia bagi adalah sedap. nyum. nyum. menarik la kuih ni. boleh try google resepi neh. babai~

5 comments:

maya amir said...

hehehe.. tak enak betul kalau tidur diganggu..takpelaa, asalkan dpt kuih kasturi..kekek

gee ryder said...

memang pun..memekak tak sudah².

btw, thanx farah for the
yummy agar²..share resipi bole? hehe..tak cukup la aritu haha

oh mangkuk farah nanti yer hehe

mrs.spicy said...

maya: kuih feveret tu=p

mrs.spicy said...

gee: tu mangkuk gee lah.hahaha. dah berzaman baru nak anta. tuan die pon dah tak kenal. kekekekeke

mrs.spicy said...

gee: tu mangkuk gee lah.hahaha. dah berzaman baru nak anta. tuan die pon dah tak kenal. kekekekeke