Pages

Monday, 15 November 2010

duhai bonda....duhai ayahanda~

dengar lah rayuan anakanda dihari mulia~

*sob*sob*

saya tak balik raya!

no daging korban untuk raya kali ni. perut lembu. daging bakar cicah colek, testis lembu (haha!best tau=p), khutuk otak nenek buat.

raya kat kl jer tahun ni. walaupon turn i korban tahun ni. xpelah. next year. raya ngan baby. nanti kita g tengok orang sembelih lembu next year yer baby.

husband tak cuti. dia suruh balik jer ngan pok we. suruh pok we drive kereta. tapi bila dah jadi isteri mane ade isteri nak tinggal suami raya sorang-sorang kan. ditambah pulak bila pikir balik duduk dalam kereta macam balik masa deepavali hari tu 11 jam sampai vontot hilang deria rasa tak sanggup! raya2 ni lagi lah teruk jem.

jadi tak pelah. raya je lah kat kl. sape nak datang beraya rumah i dialu-alukan. kita makan domino. hik hik

nasib baek dah balik masa deepavali hari tuh. tak lah rasa nak bermuram durja segala. jadi hari ini, dalam keadaan redha mode, nak tempek beberapa ketul gamba masa balik deepavali hari tu.

Photobucket
kat petronas bentong. baru bangun tido. haha!

Photobucket
dah sampai gua musang. berhenti kejap amik udara SEGAR

sampai tanah merah tengahari. singgah kat kedai makan tepi sungai. saja nak try food kat situ. i nama jer orang tanah merah. tapi kedai-kedai makan kat tanah merah tak tahu sangat pon. sebab kalau balik rumah sure nak makan makanan rumah kan?

Photobucket
makan husband: hati lembu goreng kunyit+ sayur campur

*bie, kalau u nak makan macam ni kat kl mana-mana pon boleh makan*

Photobucket
makanan i: ikan percik + kerabu perut.nyum!

Photobucket
tambah sup tulang+teh limau ais+ carrot susu

on the way balik kl, singgah kat gua musang. nak makan nasi air kegemaran. antara tempat singgahan kalau balik kl. sebab senang nak g toilet, nak sembahyang, nak makan. hehe

Photobucket
nasi air+ isi manis goreng (hubby tak suka sangat)+ kailan ikan masin+ ikan bilis kasar

semoga jumpa lagi kelate! T_T

*best nye kalau kelate 2-3 jam je dari kl*

11 comments:

gee ryder said...

ok, tunggu kitorg dtg. aqeel dh lama nk dtg umh aunty farah ni hehe.
jgn xde lak domino tu haha.

Bai said...

tibe2 aku tengok muka ko baby face! ngeh!! penangan baby!! semakin comel.

ikan percik tu kan buatkan nak suruh mak aku buat nasi kerabu ikan percik raya ni!

puterikurekure said...

ikan percik dan kerabu perut tu buatkan perut kita bergelora ok! huhu.

mek da ©™ said...

kite serupa mek..eeee

Cik Puan Fara said...

ayooo ore tanoh meroh jugop ko?
ai dok tmn adabi :D
mulo skoloh sri suria 1 pastu dato mahmud.. yu?

mrs.spicy said...

gee: raya kat kinraramas ni jugak ke? hehe..boleh g semayang raya sama2

mrs.spicy said...

by:auuuww! babyface. hahaha

mrs.spicy said...

intan:kene g cari ni

mrs.spicy said...

mcda: xdop lauk, solok lada, kiro xcukup lagi tuh..hehe

mrs.spicy said...

cikpuanfara: lor..taman adabi jah ko? hehe..jalan klinik tahu?=p dekat2 taman bunga n taman kiara. hehe. sekoloh sri suria satu gop dulu. pah dato' mahmud dari form 1 sapa form 3. pmr tahun berapo? jejak kasih=p

Anonymous said...

hahaha..jln klinik itu dkt sekolah.. ai pon sek dato mamud sapa f3 jgk.. pastu msk mrsm.. pmr 1998 (tuo nyo raso)..hehehe


-cpf