Pages

Thursday, 18 November 2010

berkorban apa saja~

lagi cerita raya haji. tapi versi bermakanan pulak.

semalam kiteorang pergi sembahyang hari raya kat surau dekat rumah jer. lepas solat makan dulu kat surau. makanan pelbagai jenis. tapi makan roti jala jer sebab malas nak beratur. haha! tapi bila balik menyesal tak makan nasi dagang. isk! teringin la pulek.

balik rumah siap-siap hidang masakan sendiri pulak.

Photobucket
si gemuk yang seriusly tak sabar giler dah nak diet tapi sedang menikmati saat-saat dia dibenarkan untuk gemuk. hik hik

Photobucket
masa untuk breakfast di pagi raya

hidangan tengah sedang menunggu tetamu: nasi himpit+kuah kacang+sambal kelapa+bubur pulut hitam+ tembikai

Photobucket
kuah kacang hasil penat lelah suami isteri malam raya. haha. first time buat tanpa tunjuk ajar mak langsung. tapi en. gugel tolong jugak. hehe

Photobucket
tetamu dah dah datang baru domino sampai. delivery start kul 1130. so lambat lah sikit.


Photobucket
menu tengahari petang baru masak. rancangan awal nak masak mee goreng. last minit tukar plan sebab dah penat. spaghetti pon ok lah. haha!

Photobucket
lupa lah amik gambar tetamu-tetamu. ni jer ade sekeping. aizat si tembam yang demam dengan muhammad si comel sedang gusti sambil nyanyi lagu tepuk amai-amai. comel giler!

Photobucket
bagi lah can i peluk husband i puas-puas

*sila perhatikan drumstik diatas*'
T_T

semalam happy. hari ni sedih. dah la seseme. T_T

start hari ni i akan jadi ratu air mata. habis lah cengeng anak aku nanti.




10 comments:

Anonymous said...

awat lak berair mata ari ni farah..huhu..

ooooh makanan raya! best!

*ups tea set yg serupa..hehe..

~me : kak eina

ederq said...

dia masak lagi byk kottt. haha. nak bubur tuuuuuuuu!

~~zaa~~ said...

nape lak yang oi nak jadi ratu air mata????

nieda said...

makanan raya best..kiteorg plak, org sibuk beraya kami merayau2 di shoping mall..hehe

puterikurekure said...

alolo...dah macam rupa beraya kat oversea lak.

yela. masih kena dgn tema beraya di perantauan. hehe.

gee ryder said...

kuah kacang farah mmg sedapla..mcm dah expert jer hehe

lupa lak nk begambar ngn farah :)

Dong, Dia & Azra said...

masa peknen memang cepat cengeng...sampai tersedu sedan tengok drama melayu...haaha! sib baik sebijik kuar tak ikut perangai yang itu.

zailamohamad said...

farah, jangan sedih2 sangat..nanti memang bawak ke anak nanti, akak dah kena dah, masa anak sulung selalu terkejut & takut2 & memang anak first penakut habislah, anak kedua lak suka nangis, sket2 nk nangis, keluar je ameera, hambik memang ratu air mata aka ratu laung, hok no 3 ni xtahulah macamana pula tapi kali kuat makanlah pula..hehehe

by the way, selamat hari raya korban buat farah & famili..akak dekat kg ni sedang menikmati singgang daging, jangan jeles ya;D

rynas said...

farah banyaknya masak...kagum akak pregnant2 boleh sedia juadah raya gitu..naper pulak nak jd ratu air mata nie???

romzi seli said...

thanks jemput datang... yang (ape tah name dia... dari kelantan, yang macam serunding) sedap gak...