Pages

Tuesday, 2 November 2010

1.8 kg!

yuhhuuu~

baru balik mengintai baby tadi. balik awal hari ni pukul 10 pagi dah siap check up sebab pergi jumpa doc seri jer. doc danial kat respiratory specialist malas nak pergi jumpa. sebab rasa dah sihat. haha. teruk jer perangai. tapi tak pe. sekarang dah akhir-akhir appointment dah semakin kerap. next appointment pergi lah jumpa dia. =p

tadi nak intai muka baby. sepatut sekarang dah makin jelas lah kan. tapi memalu betul baby saya. setiap kali nak scan pon tutup muka. isk. tak boleh nak intai muka. sekarang masih lagi girl. hehe. memang girl dah kut anak aku neh. huhuhu. tak tahu lah baby ni pemalu pesen ape. muka malu-malu nak tunjuk. tapi *tutt* terang-terang nampak. hahahahaha.

sekarang baby dah nak dekat 1.8 kg. dah nampak dah makin chubby anak mommy neh. good. idok lah mommy rase setiap kali makan mommy jer yang dok serap zat. kaki baby doc cakap panjang. ikut mommy ke ikut daddy kaki panjang ni? huhu

yang best nya, i tayah minum air gula...wuhhuuuu~

doc cakap berat badan ok. blood pressure pon ok, result blood test pon ok, semua pon ok. family pon tak de sejarah. so tayah lah minum. hoyeahhh~ i loike. i loike. i dah bersedia mental dan fizikal berbulan-bulan dah nak minum air gula ni bila setiap kali pergi check up ade jer orang muka kerut-kerut nak muntah minum air gula. naseb baek tayah minum. gahaha.

owh. pasal berat badan. i ingat berat badan i adalah di luar kawalan penambahan dia. sebab setiap kali pergi timbang pon mesti doc tak puas hati. rupenye masih normal. cuma dia suruh kawal takut naik melampau-lampau. heheh. sie-sie i risau. huhu. boleh makan byk lagi lah kalo mcm ni.=p

tadi doc ade cakap;

'hei, u ni dah tak lama lagi tau. cepat kan?"

dokter, jange wak i koho debaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

4 comments:

Bai said...

bukan dok je ckp cepat. aku pun :D

Nia said...

hehe..amacam? rasa suspen kan? takpe, insha' Allah ok.

Dong, Dia & Azra said...

debar jangan tak debar..hehe....memula je debar, esok lama-lama makin tak sabar dan terus rasa redah je, apa nak jadi pon jadi ler...hehe..

puterikurekure said...

hehe. dah 1.8kg eh? kita tadi scan baby baru nak masuk sekilo.