Pages

Tuesday, 19 October 2010

mari berpesta pasta

my husband sedikit buzy 2-3 minggu ni. jarang dia balik sebelum maghrib. jadi kami dinner lambat sikit dari biasa.

sebab banyak kerja kat office, setiap malam konon-konon nak sambung buat kerja di rumah tapi biasanya akan tertido sebelum sempat on laptop pon. and nak kejut dia bila dia tertido adalah sangat stressful. jalan selamat adalah kene halang dia tido. bila dah tido sadakallahulazim lah semua kerja-kerja.

sebab sekarang ni macam tiap-tiap malam jer dia tertido depan tv, i ingatkan sebab makan food berat malam-malam buat dia mengantuk. so semalam i tak nak masak nasi. masak spaghetti tak delah kenyang sangat. cukup lah untuk dinner kan?

bahan mentah

spaghetti aglio olio with prawn lagi. hehe

lagipon dah lama bebeno rasanya tak makan pasta. sejak bulan puasa lagi rasanya.

so adakah makanan yang kurang berat berjaya menahan husband dari tertido depan tv?

TAK!

jadinya bukan sebab food. so malam ni boleh la masak nasi.

maybe sebab penat. maybe sebab stress. tapi i pon tumpang stress kejut dia malam-malam suruh masuk tido dalam bilik. sekali dua kejut boleh lah kejut suara lembut kejut dengan penuh kasih sayang. okeh, sebab consider semenjak dua menjak ni dia penat, kali ke sepuluh kejut pon i kejut dengan penuh kasih sayang.

tapi kalau dari pukul 11 sampai kul 2-3 pagi kejut tak bangun-bangun sape-sape pon akan bertukar jadi hulk. tak pasal-pasal bertambah dosa i. haishhh

so semalam sebab i kejut dia tak bangun-bangun, i malas nak menambah dosa cakap kasar-kasar, and i nak dia rasa bersalah i kejut dia tak bangun-bangun, i join dia tido kat luar. bangun pagi sakit pinggang padan muka diri sendiri.

"yang, kenapa tido luar?kesian baby. tak sakit badan ke? kenapa tak kejut i?"

yeahhhhh!! memang i tak kejut u. memang saja lah tido kat luar ni. sebab SELESA!

MARAH!

6 comments:

~~zaa~~ said...

heheheh org jantan kalo tido memang tak sedar ape!! perang sekalipunnnn!!!

eMMe said...

bentang toto la kalo cik abg nak tido kat luar..hehehe...lagik selesa..ye la, kalo da penat sgt..tido atas lantai pun selesa kan...huhu..

puterikurekure said...

hehe. comel je. tapi betulla. kesian farah. awat la tido kat hall tu?

mrs.spicy said...

zaa: yeayh,...aakhirnya kita yang berperang sorang2

mrs.spicy said...

me:rumah kecik xde ruang nak bentang toto..kene tido atas sofa. haha

mrs.spicy said...

intan: saja nak bagi dia rasa bersalah.last2 kita yang sakit. hehe