Pages

Wednesday, 27 October 2010

lempeng orang puteh orang kelabu yang buat.

pagi tadi untuk breakfast terasa nak makan lempeng. tiba-tiba terasa nak buat pancake sebab tak pernah cuba buat pon. so pagi-pagi dah gigi menggoogle. amik resepi kat allrecipe.com

  • 1 cup all-purpose flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1 egg, beaten
  • 1 cup milk
  • 2 tablespoons vegetable oil

buat ikut resepi sebijik-sebijik. tak curang pon.



Photobucket
sedang di masak

Photobucket
siap. banyak giler!

Photobucket
owh best nya kalo ade sos coklat yang cair mengalir macam ni

*ni milo cair jer* =p

nota tambahan: cubaan letak gambar guna photobucket.

8 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

cair aku tengokkkkkkkkkk :)

~~zaa~~ said...

mak ai!!! bergunung lempeng ko! hahahah :p takpe dear, yang penting buat sendiri! :D

mek da ©™ said...

weyyy..sos coklat nutela tuh sdp kan..nyummy...sdp sgt

iem said...

auntie farah, nnt leh tolong buat untuk faiq plak tau hahaha. ..

Bai said...

aritu aku try buat tak jadi macam ni!!! makkkkkkkkk!!! sob sob

Dong, Dia & Azra said...

hershey ada sirap coklat. perasa stoberi pon ade.

Lady of Leisure said...

sedapnya.. i ada nampak nutella kat belakang tu, i suka gak cicah lempeng omputih ngan nutella tu hehe sodap kan

Mimy Hamid said...

boleh tiru ni...ada style la...rajin tul