Pages

Monday, 25 October 2010

lala la~

baru lepas kiss-kiss-bye-bye husband. pagi die bersiap-siap jugak pergi kerja sebab flight pukul 230 petang. pergi tak sampai setengah jam balik sebab flight boleh tukar pukul 1130 pulak. hurm..tak sempat lah nak lunch dengan die hari ni. =(

2 hari lepas i teringin nak makan lala. jadi ajak husband pergi beli lauk-lauk kat pasar borong selangor. kiteorang tak pernah pergi pon pasar borong ni. ni first time sampai lah kiranya. gila rambang mata memilih lauk sampai tak tahu nak beli lauk ape. hehe. rasa macam orang jakun tak pernah pergi pasar borong jer. i siap amik gambar guna camera phone husband udang-udang and ikan fresh kat pasar borong (almaklumlah giant susah sangat nak jumpa ikan fresh). tapi bila nak transfer tak jumpa wayar transfer.hummphhh! frust di situ...

rasanya lepas ni kiteorang nak pergi lauk pauk kat pasar borong je lah. sangat best jamu mata dengan benda-benda fresh. hehe. pilihan lauk pon lagi banyak. tak delah kami end up asyik beli lauk sama jer. nak masak pon tak de idea sebab lauk sama jer. tapi walaupon pilihan banyak beli macam benda sama jer ngan beli kat giant. hak hak. sebabnya tergoda ngan udang-udang yang pelbagai saiz and fresh. tak pe, next week pergi beli ikan pulak. hari tu sebab banyak ikan segar tak tahu nak pilih ikan ape, akhirnya tak beli ikan.

so semalam nafsu ibu merandum sudah di penuhi. beli sekilo lala. masak semua. masa masak punyalah rasa banyak sampai penuh periuk. masa makan tak delah banyak pon. kulit jer lebih. huhu.
lala tumis pedas

simple jer nak masak. tapi sedap (sesi angkat vontot sendiri) beli lala saiz medium. ade saiz yang besar sikit lagi. next week nak beli lagi. tak puas lagi makan~

selain masak tumis pedas boleh masak macammana lagi lala ni ek?

10 comments:

mek da ©™ said...

dh lama xmkn..teringin gakk

KV said...

akak last mkn lala 4 thn lepas. Giler lama. Sbb lps makan muka terus sakit akibat resdung. Serik giler.
Tp bila tgk org mkn wajib air liur menitik laju. huwaaaa

mamalieyna said...

selain masak tumis pedas...boleh...rebus je..ngehngehngeh..jgn maraa..hehe,,akak pun jrg2 masak lala ni..lama sgt tak masak rasanya..bleh je masak 3 rasa kot..hehe..alaa try je.. ^_^

oooh akak pun tak pernh g lg pasar borong selangor...1 day leh terjah gak la..

puterikurekure said...

rebus je pon sedap dah yang. hehe.

kita teringin nak mamam kupang. dapnya!!!

Joy said...

lala tumis pedas adalah one of my fav lauk...

Dong, Dia & Azra said...

kitorang suka masak lemak cili api...sodap bobonar.

Gurlz89 said...

lala bley msk sweet sour,3 rasa,tumis pedas,msk lmak cili api n pling sng rebus je ltak srai ngn bwg hiris sket.sdap gak pastu ratah.bli lala sgar pastu rebus ble ratah manis je rs die..sdapnye..nt blik rmh nk bli jgk la...lalala..hehe=)

nieda said...

lala oh lala..sedapnya

eMMe said...

lor..farah tak penah gi pasar borong? welcome to pasar borong dear~ cewah! cam penyambot tamu pasor borong gayaku, wakakaka...

maya amir said...

alaa..lame tak mkn lala.. lala oh lala...:)