Pages

Wednesday, 13 October 2010

kalio udang katanya

saya tak masak dengan beria kalau husband tak de. masak benda senang asalkan kenyang jer. so ni menu last week masa husband ade lagi. heheh

my husband sangat lah suka makan udang. sampai i dah naik muak nak masak. ok. bukan naik muak nak makan. nak masak tu dah tak de idea dah. paprik, masak kunyit, masak kering, sambal, isk. bosan. bosan. benda sama jer. kari dia kureng.

so last week i week i menggodek-godek, menggoogle-google jumpa lah resepi Kalio Udang ni.

kalio udang

tak tahu lah mana asalnya kalio udang ni. tapi dia macam gabungan masak lemak cili padi ngan gulai lemak kuning kelantan. tapi letak daun limau purut jugak. so menarik jugak lah rasa dia sebab ade serai, daun kunyit, daun limau purut dan extra hot cili padi. my husband suka jadi lain kali boleh cuba buat lagi.

makan dengan sayur celur cicah budu.

heheh. budu tak boleh tinggal. lepas tu garu-garu hidung. resdung.=p

3 comments:

puterikurekure said...

nampak sedap la lauk ni. yummy2!


yang, ceriakanla sket blog ni. kosong la tak rasa macam baca blog awak pon. huhu.

NadiaNatasha said...

farah due bila? klu abe ja g outstation sapo mari teman?

eMMe said...

hari ni me bwk bekal utk lunch lauk kan cencaluk, slurppp.....