Pages

Wednesday, 6 October 2010

dah start dah

beli barang baby sekali arung memang sangat terasa. sebab harga barang baby adalah sangat tak masuk akal jika nak dicompare dengan saiz nya. haha

pencarian barang baby tak complete sepenuhnya. ade lagi sikit-sikit yang tak kenal jumpa. baju pon nak tambah sikit lagi selai dua kalau jalan-jalan jumpa yang cantik.

barang-barang untuk breast feed beli nanti-nanti. sekarang tengah survey-survey lagi. and tengah pikir keperluan, keinginan and kemampuan. heheh


basuh baju baby

banyak barang baby beli warna putih. sebab rasa putih macam suci jer. (plus barang baby banyak putih pon kan)

baju-baju baby banyak daddy die yang pilih. try mengelak untuk beli color pink sebab takut baby keluar nanti tibe-tibe ade bird. takkan nak pakai baju pink kan? haha. tapi tak boleh lah. sebab dah set baby girl, dan barang kaler pink adalah terlalu cute untuk tidak dibeli. isk!

tapi kaler-kaler universal macam putih, hijau, kuning, oren tetap jadi pilihan.

masa belek-belek barang baby adalah masa paling best. barang-barang baby kecik sangat and boleh bayang kan baby pakai baju tu nanti. olololo. kecik nye kamu. haha

selagi tak basuh selagi tu lah dok membelek barang baby jer kerjanya. so i dah basuh siap-siap barang baby. dah lipat siap-siap susun dalam almari. almari baby tak de, so adjust-adjust space dalam wardrobe mommy and daddy dulu.

nama penuh baby dah ade. =)

tak sabar nak tunggu die keluar. (hoih! lambat lagi lah)

7 comments:

mek da ©™ said...

eh eh dh siap basuh baju bb ye

notty said...

ala..ala...tak sabahnya nk tengok farah jr...huhu..magh weh..tak update psl wedding kakak ko..blog ko tanpa gmbar mcm tk kena jah..haha..magh aku cari2 fesbuk mg..dop jupo..nok invite mg lah..kalu mg ado kelik kelate 20/11/2010.jemputla mari rumah aku..kut2 raso nk makan nasi gulai kawoh lagi..hehe..

Bai said...

padanlah ko diam je... takpe aku tetap ikut cerita ko... hihihi. besar dah peyut?

mamalieyna said...

yeeeaaa dh terjah sini! ^_^

alala bestnyer part ni..tetiba teringat time akak dulu..mmg gitu ler jgk! selagi tak basuh, selagi tu, dok men belek2..hikhik...cute kan..^_^

Ezzah said...

ahahahah
sama dgn sitauasi izah dulu tau. selagi x beranak selagi tuh la dok belek telek.
tiap2 malam hokeeeeyyyy.

:)

gee ryder said...

xsbr nk tgk bby farah..tp takpe, tgk kain lampin dia jela dlu hehe

kakakdegil said...

Farah, bakpo tutup blog?
Pening dok carik mana Farah hilang..

Bila due eh? Dah tak lama eh?
Take care yaa..