Pages

Thursday, 7 October 2010

aiyyya..

saya kene tinggal lagi! maybe kali ni seminggu. tiket 13 haribulan. tapi kalau kerja siap cepat die balik cepat. jom doa biar kerja dia siap cepat..

macam tak biasa jer kan. tapi i tak suka short notice. i kene prepare. dari segi mental fizikal zahir batin. batin tu yang penting.

semalam masa tengah masak dinner die bagitahu,

"maybe i kene g bintulu esok"

bagi respond lebih kurang jer sebab dalam kepala, 'alahhh..maybe pah cerosss. tak jadinye'

sebab biasanya kalo maybe ni kebarangkalian nak jadi kenyataan tu sikit biasanya.

petang semalam balik sangat lambat sebab nak siapkan kerja katanya. pastu jalan malam-malam pon jem lagi. haish. sampai sejuk lauk wife masak sementara tunggu husband balik makan. lapar cerok.=(

tapi sebab nak jadi wife mithali muka sambut husband pulang kerja haruslah manis. hati masam tak pe. hati tak nampak. lauk boleh panaskan balik. perut lapar boleh makan pisang dulu.

bila husband balik boleh lah menyantap dengan jayanya. perut dah lapar ape nak tunggu lagi kan? muka yang tadi manis bertambah manis sebab dah boleh makan.

"flight i esok pagi"

"hah??!! i ingat tak jadi"

*untuk tambah kesan dramatik sila bayangkan mulut ternganga hati crack pecah jatuh berderai-derai segala*

T_T

jangan banyak bunyik kalau nak terus makan nasi. redha sahaja walaupon tak sempat prepare fizikal mental zahir batin.


cute kan?amik gambar masa tengah kemas kagum dengan kekecikan saiz dia sampai dua jari i pon still ketat

*masih dalam mood kagum dengan baju baby yang sangat kecik*

anggap je lah jari berbulu tu bukan jari i T_T

masa kiss-kiss-bye-bye,

"babai baby, daddy pegi kerja seminggu jer. jaga mummy eh. baby dok elok-elok. jangan buat hal daddy tak de nanti mummy susah"

"babai mummy, jangan buat kerja berat-berat. jaga baby"

mummy??? bila dah nak ade anak panggilan sayang laling sweetheart cinta buah hati dah beransur-ansur hilang ke?

hurm..jangan panggil 'mok mung' dah~

5 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

takpe baby teman mama tu :)

mek da ©™ said...

farah bila due? take cre tau

Ezzah said...

ehh xpe..baby kan ada. :)
husband xde ni take care tauuu. :)

Cik Puan Fara said...

ahaa...
ok la farah, at least die panggey mummy..
btol tu, jgn panggey mok mung sudoh...
hehehe

iem said...

farah apa lagi turun je lif meh lepak umah im jom hahaha