Pages

Friday, 8 October 2010

7 bulan

cepat sangat masa berlalu sekarang. rasa macam tak terkejar. bangun pagi dok kejap tengok-tengok dah tengahari. ke sebab menggemuk pergerakan terbatas dan slow jadi masa meninggalkan i dengan pantas? heheh

selasa lepas pergi intai baby tapi jumaat baru berkesempatan nak update. alhamdulillah baby sihat walafiat macam biasa. kali ni amik darah and inject kancing gigi kat montot. kene inject tak rasa pon, tapi amik darah rasa sebab jarum dia guna segabak-gabak jarum.=(

next appointment maybe kene buat diabetes test. sebab tengok mummy-mummy yang dah 8 bulan berkelah minum air gula beramai-ramai. heheh. i baru 7 bulan masa check-up hari tuh. yeay! terlepas.=p bersedialah nak minum gula stock seminggu minum pon tak habis next appointment. ngehehe

perut i sentiasa beralun sekarang. berbonggol-bonggol dia tendang tak tahu tangan ke, siku ke lengan ke, lutut. kadang-kadang macam pelik baby ni tak tidur ke asyik gerak jer. bila scan rupanya memang betul, baby tak duduk diam sekejap pon. sampai nak amik gambar pon susah asyik blur jer. tapi tengok dia gerak best la. siap menguap-nguap. tapi sambil menguap pon still active bergerak. sangat cute!

position dia sekarang tulang belakang dia selari ngan tulang belakang i, dan muka facing perut i. so kalau dia menendang ke bergusti ke kat dlam tu memang akan rasa kat perut. padan lah kuat sangat berbonjol-bonjol.

berat dia dah sekilo lebih. pipi dia dah chubby. tangan dia dah tak kurus sangat nampak. jari cute-cute jer nampak. eee..tak sabar nak tengok dia kat luar. sabor mummy. sabor

image paling clear yang berjaya di snap. susah tau!

pipi saya tembam kan? dagu sejemput=)

ni last month punya image

hehe.letak je lah image last month punya. last month bulan yang buzy, tak sempat nak update pon. tapi saiz last month dengan this month macam sangat berbeza jer. cepat jer dia membesar.

sekarang ni sebab pergerakan dia jelas i perasan sesuatu. masa i mengaji, semayang or pasang zikir ke kat latop mesti dia senyap jer. kalau bergerak pon sopan-sopan jer. tapi kalo pasang lagu mesti bergerak melompat-lompat. dia tahu beza eh? masa orang mengaji kene sopan tanda hormat. or mungkin dia menghayati sampai tertido. =p masa ade muzik kita joget. heheh

5 comments:

mek da ©™ said...

wahhhhhhh..dah nampak sikit2 wajah baby..hikhik..girl or boy?

Ieda Al-Habsyi said...

comelllllllllllll nampak pipi dia! bambam! :)

~~zaa~~ said...

best nya farah!!!!! teruja!!!

Dong, Dia & Azra said...

kiut. nanti dah lahir cium dia wangi je. cam bau syurga (macamlah pernah masuk!). dan baby memang sangat indah. lembut kulit bak sutera. first few day lepas lahir akan rindu dia selalu walaupon ada depan mata.

tapi mummy kena sabar. kalau baby terkeluar awal pon masalah plak. sabar kay.

mamalieyna said...

jap je kan..tup2x kang farah nk bersalin dah..syoknyee...nk tgk new baby! ^_^