Pages

Wednesday, 29 September 2010

weeee~

rindu bangat ngan blog. mintak-mintak lepas ni dah boleh berblog secara rutin tanpa gangguan. semua zaman-zaman buzy dah berakhir. along dah selamat jadi isteri orang and urat-urat yang tegang akibat bekerja keras plus tido yang tak betul jugak dah kembali kendur.

semalam dah ade kat kl sebenarnya tapi ade seseorang yang terlalu tamak angkut dua-dua broadband pegi ofis so tak dapek lah nak online. tapi bagus jugak. kalau ade broadband pon maybe tak online lagi sebab badan masih penat.

malam semalam bila sampai rumah sangat kagum dengan keadaan rumah. kemas giler. lagi kemas dari i mengemas(agak tercabar di sini). cuma habuk-habuk sebab tinggal dua tiga hari jer yang ado. huhuhu. bagus juga tinggal husband sorang-sorang kat umah ni. dia boring tak de wife nak dikacau die kemas rumah. thanks bie. hehe

update pregnancy, masa kat kampung semua orang cakap perut i dah jatuh.(sebab baby memang dok kat bawah ke?) mak cik-mak cik cakap maybe i akan bersalin awal. adeh jangan lah masin mulut mak cik, i'm not ready yet.

barang-barang baby langsung tak beli. dah list kan senarai barang, tapi baru beli sehelai baju tido. tu pon daddy die saja-saja beli. ilmu-ilmu nak jadi ibu pon masih belum cukup. kene banyak buat reseach or pergi kelas.

ilmu-ilmu breast feed pon macam zero lagi. adakah SAHM memerlukan breast-pump? sure ke SAHM lepas ni? tu masalah jugak nak kene pikir..

ah. banyak lagi tak tahu. jom buat research sekarang~

7 comments:

nieda said...

for me, perlu ada pump walaupun jadi SAHM. kena train baby guna botol. kalau kerja nanti senang. Jgn jadi mcm Humaira sebab x train duduk taska puasa sampai mummy dia balik kerja.hehe

PuteriKureKure said...

hmm...nanti bila dah cecah 7 bulan, kena lengkapkan semua keperluan ye. nak2 bila dah ada orang tegur perut awak dah jatuh. macam anytime from now je. hehe.

Joy said...

i rs perlu ada pump tu. in case production byk ;)

Byzura Mj (By) said...

alamak aku takde pengalaman. tp aku nak tanya. ok dok majlis alom? =D

mamalieyna said...

wat research skrg..hehe..take care!

ooh susahnya nak cari farah, sibuk di kg ghupenya..nnti jmpt dtg umah akak eh..ahad ni..1.00pm-7.00pm..add : F-14-2, no.3, Jalan Bukit Jalil Indah 4, Taman LTAT, Bukit Jalil, KL (belakang BOMBA bkt jalil)

rynas said...

ho..ho..ho...perut dh jatuh ker??? ni yg seram ni hehhe..apa2 pun take care..nanti blehlah sediakan keperluan bb apa yg patut. eehhh pump tu penting wpun awak housewife sepenuh masa. kena gak ajar anak guna botol mana tau nak tinggal sekejap..

~ana~ said...

cik puan farah, salam kenal..

i rs sahm perlu ada gak breast pump tu..at least yg manual pun ok..mcm avent or madela...

selamat ber shopping..:)..take care..