Pages

Monday, 30 August 2010

weekend

haluuuu~

hari i baru bermula tengahari ni. heheh. setengah hari membuta. kesan terlebih rehat masa weekend. heheh.

weekend kiteorang tak buat pape pon. banyak menghabiskan masa di rumah. hari sabtu tak keluar g mana-mana pon. lauk dah habis pon malas nak keluar pergi giant. nak pergi bazar ramadhan pon malas. akibatnya goreng bihun letak ape saja bahan yang ade dalam peti. daging sikit and fish ball sikit. hehe

bak kata suami, rumah kita kalau tiba-tiba perang, insayallah tak kebulur sebulan. stock makanan banyak jer dalam rumah. so walaupon katanya tak de lauk, lepas gali-gali boleh gak masak.

bukak puasa hari sabtu: bihun goreng, keropok, puding jagung, cempedak goreng, air oren

hari ahad rajin sikit, keluar jugak giant beli groceries sikit-sikit. pastu beli bahan husband mengidam nasi lemak ikan tongkol.

menu semalam: nasi lemak ikan 'aye', bubur jagung, kuih jiran bagi, air kelapa.

nasi lemak orang yang wife die merandung mengidam

telur tak de sebab orang mengidam tak nak

dia mengidam sebab masa pergi kerteh last time tak dapat merasa nasi lemak ikan 'aye' ni kut. hehe. i pon suka sebenarnya nasi lemak macam ni. memang nasi lemak masuk lah ngan ikan tongkol. kalau bagi pilihan nasi lemak makan dengan ayam goreng ataupon nasi lemak ikan tongkol semestinya i pilih ikan tongkol. tapi kalau ade puyuh i pilih puyuh.

masa kat bintulu dulu, mula-mula pergi sedikit jakun sebab dieorang makan nasi lemak dengan ikan masin/ikan kering. asal ade nasi lemak jer mesti ade ikan masin. tapi tak suka sangat. rasa tak masuk lah ikan kering dengan nasi lemak. baik makan pulut ikan masin. hehe. eh. dah jauh merapu.

owh bintulu! esok semua orang cuti merdeka. tapi i akan husband-less sebab husband kene g bintulu. esok jugak mak sedara ajak bukak berpuasa kat rumah dia. so i jadi bujang kembali. tak pergi dengan husband, pergi dengan adik beradik.

so esok adalah hari bersama si kakak yang dara- si adik yang teruna, dan si boyot yang husband-less.

selamat hari isnin dan selamat bercuti~

5 comments:

~ As ~ said...

hari ni aku nak makan mee hon goreng sbb aku tgk gmbar tadi sedap!

Byzura Mj (By) said...

sedap nya. kalo ade telur mata lagi ngancam nasi lemak tu

Hani said...

magh! husbee u same ngn husbee lemongrass pon sibuk kalu perang ade makanan haha

~~zaa~~ said...

tambah telor mata sebiji! hahahah baru meletup!!

mamalieyna said...

lama tak makan nasi lemak! cam best je tu haa..