Pages

Tuesday, 17 August 2010

telinga pon ade kene mengene ke?

symptom-symptom normal yang orang lain rasa masa pregnant memang aku rasa sekarang ni.

1. perut mengeras masa baby bergerak. dah sekarang dah rasa pergerakan-pergerakan kecil. itu normal lah kan?

2. jalan sikit lenguh-lenguh kaki. kaki menyucuk-nyucuk. alah..itu pon normal lah kan? boleh buat alasan nak bermanja mintak urut-urut. sekarang rasa macam sakit kat pehe. macam sakit kalo lepas jogging kalau lama tak jogging. hurm. tu pon normal lah kut kan?

3. cepat penat. sebab pregnant dan juga sebab badan besar. haih. penat weh badan bila besar ni. nak bergerak pon susah. itu juga normal.

4. cepat kenyang. nafsu makan membuak-buak. tapi kalau makan sangat banyak terima lah akibat. itu juga normal kan?

5. panas memanjang. kalau kat surau tak kisah la datang lambat ke awal. aku nak duduk bawah kipas. dok bawah kipas pon baju tetap basah sebab berpeluh. panas jugak. kat rumah kalau tido memang ekon teman sejati lah. nasib baek sekarang dah tak asthma. bangun sahur jer kene mandi. bukan sebab mandi yang wajib okeh, sebab panas. masa sahur lepas mandi husband tertekar-ketar sejuk, i bukak kipas. panas. panas. panas. mandi sekarang pon rajin jer sebab badan selalu berpeluh tak best. itu juga normal lah kan?

yang tak normal nye sekarang baru-baru ni husband bangkitkan isu ni.

" yang, pregnant effect telinga ke?"

hoho. sebetulnya, memang ade masalah pendengaran sekarang. sape nak cakap ngan i tolong lah cakap kuat-kuat. cakap bisik-bisik ayu-ayu ni,aduyai. mak tak dengar dek non.

4 comments:

mamalieyna said...

ohho..camtu pulak yeeh...herm..tak pernah tau lak, ada kaitan ngn pendengaran, kalau kaitan dgn ingatan tu, memang pnh dgr la! hehe...sapa nak tolong jwb nih.. =P

eMMe said...

ye ke tak dengar...huhuu...sampai camtu skali effection dia ekk...bukan sebab byk tahi telinga ekk..hahahaha...

Nia said...

hehe,..1st time dengar ada effect ke telinga. tapi, mana nak tau kan, setiap org, kesannya berbeza. mungkin pada Farah, telinga pun effectkan.

Entri Terkini: Salleh menghina Islam di FB

Fathiyah said...

awak bakal dpt baby girl ye. congrate. blh beli baju lawa2.hehe. so far, puasa ok? insyallah, mudah-mudahan Allah permudahkannya 4 u & baby