Pages

Friday, 6 August 2010

selamat hari jumaat

akhirnya berjumpa jugak dengan hari jumaat yang disayangi. esok nak jumpa hari sabtu di cintai. pastu terpaksa jumpa ahad yang juga disayangi tapi tak berapa disukai kerana bila hari ahad maknanya hari isnin bakal muncul. over macam lah effect hidup i ngan hari-hari ni. eh. sama jer kesan nya. kalau weekend saya pon cuti.

next week dah puasa. weekend ni jom serang tesco beli barang-barang dapo penuhkan dengan stock-stock makanan. rasanya puasa pon masak jugak kut. walaupon ragu dengan keupayaan diri masak tak try. hehe. last year dah lupa la camane masak masa bulan puasa. ke banyak beli kat bazar eh bie?

semalam terasa nak makan ayam goreng kunyit, tapi husband mesti berduka lara kalau masak ayam jer. sebab dia buka suka sangat ayam bandar daging. semalam pon balik-balik terus tanya dinner makan ape, die masuk dapur tengok i tengah masak ayam terus cakap,

"ala...menyesal cakap nak makan nasi. kalau i tahu u nak masak ayam i cakap tak nak makan nasi. makan goreng-goreng jer"

"haish. ni ayam i la. u daging. tak goreng lagi"

ayam goreng kunyit dan daging goreng kunyit

hehe. macam leceh jer masak benda sama jer tapi kena masak dua kali. tapi ayam i ade carrot dengan bunga kubis. dia ade bawang jer. discriminasi di situ. =p

"kenapa ayam u ade sayur, daging i ade bawang jer?"

hahaha..sebab wife u keji. dia nak suruh u makan sayur dalam ayam jadi sayur tu ade perisa ayam. =p

menu dinner: sup sayur, ayam dan daging goreng kunyit, sambal tiada dalam gambar

macam biasalah. masak cukup syarat satu lauk satu sayur jer. hehe

selamat hari jumaat~



6 comments:

nieda said...

selamat hari jumaat..best esok sudah cuti..tak lupa juga selamat berpuasa

~~zaa~~ said...

sama la farah..zaa pun macam tu..kalo masak wat cukup syarat je. asal ada lauk ngan sayur, da bleh on! heheheh :p



sebenarnya zaa malas!

Byzura Mj (By) said...

daging kunyit tu fav. selalu gak buat sahur :D

mamalieyna said...

hehehe..mmg leceh masak 2benda yg sama 2x kan..tp utk en suami, haruslah redha..^_^

Dong, Dia & Azra said...

sebelum serang tesco, wa kena kasi kemas fridge dulu.

Nia said...

wah..ayam goreng kunyit!! may favourite! ok la lauk mcm ni..sedap tu!