Pages

Tuesday, 24 August 2010

sehari sebelum puasa

sehari sebelum puasa ade appointment ngan doctor pukul 930 pagi. so pagi-pagi dah keluar rumah. sama dengan orang pergi kerja. hehe.

jarang-jarang sekali merasa stuck dalam jam. pastu terbayang-bayang camano kalau rasa nak beranak masa peak hour. haru-haru

lepas appointment biasa husband hantar balik rumah baru dia masuk ofis. tapi kali ni malas nak balik rumah, suruh dia hantar kat mid valley boleh window shopping sambil-sambil usha baju raya. sorang-sorang. lepas jumpa doctor husband terus hantar sini. kul 12 sampai kul 5 dok berjalan-jalan dalam mid ngan garden tanpa ade deria penat. heheh. kalau kat rumah, buat kerja sikit penat.

aktiviti yang dibuat dalam masa lima jam sorang-sorang adalah mula-mula makan dulu untuk tenaga berjalan kat jj mid. makan mee kari dia yang sangat sedap. first time try. lepas tu baru lah window shopping pergi cari baju raya husband sebenarnya. jalan-jalan cari, pilih-pilih and chop-chop mana yang berkenan. bila dia balik kerja tinggal nak try saiz ngan pilih mana baju yang paling dia suka jer. heheh. jimat masa shopping dia. tinggal nak try design yang dipilih sahaja. aku lah yang penat dok meround pusing mall cari baju and seluar lelaki. tapi mak suko. mak tak kisah. lagipon malam-malam nanti kalau penat ade tukang urut. lagi pon masa tu tak puasa, agak-agak dah penat berjalan boleh duduk sambil makan-makan minum air. bila dah puasa macam sekarang penat nak berjalan. huhu. sebenarnya bosan pilih design baju lelaki ni, kalau tak plain, jalur, tu jer. nak cari design yang pelik2 kang nampak macam gay pulak.

walaupon tinggal nak try saiz and bayar jer tapi still makan masa jugak. sedar-sedar dah kul 7. kiteorang ingat nak solat terawikh kat rumah. perut juga harus diisi. jadi singgah makan kat rak thai kat garden sebelum balik. dengan harapan cepat lah rak thai ni serve makanan sebab kedai ni macam tak de orang pon.

tunggu food

laichi kang tak boleh tinggal

nasi goreng seafood kut. haha. tak menarik langsung kalau u pilih menu bie. kering kontang gersang. rasa pon biasa-biasa saja

yeay. makanan saya menarik dan saya suka. stir fried green curry chicken

lepas makan terus balik mandi pastu pergi surau. ngam-ngam masa. gigih nak pergi jugak terwikh masa malam 1st sebab i tak pernah pergi terawikh malam first. hehe. ni baru dapat terbukak hati.=p

8 comments:

Byzura Mj (By) said...

muka berseri. weeeee! suka aku tengok.

eMMe said...

muke letih je farah....tapi ade semangat berkobar2 nak makan di situ, hehehe....

mrs.spicy said...

me: memang penat. haha. dan lapar jugak=p

mrs.spicy said...

bai: pagi bersei la..bila dah petang macam ape jer=p

Azman Md Safiee said...

Musafir Family Home Jasin Melaka Promotion Price RM70/night.Blog http://jasinhomestay.blogspot.com @ 0123736548

mamalieyna said...

weeeh larat je mak buyung ni round mid..sorang2 lak tu...akak lama tak g, fenat la nak pusing2..beso kwasan..hehe..

nieda said...

wah, lamanya jln sorang2...cayalah farah

Lady of Leisure said...

wah tak tahan tengok nasi tu sebab ebrbuka hari ni tak makan nasik pun huhu