Pages

Monday, 2 August 2010

pelik

semalam ade bacaan doa selamat kat surau kinrara mas. ade lah buat makan sikit-sikit and ni first time aku nak beramah mesra dengan owner melayu kat sini. kalau meeting biasa husband jer yang pergi. malas lah nak ikut.

dalam bayangan aku, penduduk kat sini adalah baya-baya husband. family yang baru. anak umur 2-3 tahun. anak ade sorang dua. hurm. at least i dah kenal dua orang yang macam tu. (kenal dalam blog dulu sebenarnya). jiran depan rumah dan jiran bawah rumah. hehe. bawah rumah sebab dia duduk floor bawah aku.

dieorang baya-baya kawan husband and beza umur ngan i pon tak de la jauh sangat. and i boleh lagi anggap macam sebaya jer. so first time jumpa dieorang pon tak rasa kekok boleh borak-borak.

semalam jumpa orang yang lebih luas. pelbagai ragam dan pelbagai peringkat umur. and rasa macam kekok sangat sebab yang datang ramai yang dah ade family besar, ade anak dara or anak bujang yang mungkin dah sekolah rendah. so i ade masalah nak berbual ape. i ade masalah nak memulakan perbualan dengan strangers dan akhirnya walaupon duduk sebelah tak berbual ape-ape pon hanya makan-makan-makan. heh!

naseb baek jiran saya gee dan aqeel ade. kalau tak dah nampak kera sumbang kat situ. sesunggunya susah la nak berbual bila aku rasa macam beza umur yang banyak. ke sebab baru first time jumpa? tapi iem ngan gee first time jumpa pon dah rasa selesa.

bila balik cakap kat husband, die gelak jer.

hurrrmm..maybe situasi ni i dah rasa kalau i kerja kut. mesti la kat tempat kerja banyak peringkat umur kan. tapi kalau i kerja pon sure i akan cari geng sebaya kan? entah lah.

maybe tu first tima jumpa kut. sebab tu lah janggal sangat.

tapi balik semalam perasaan tak best sangat. rasa macam budakbudakyangtakretinakbergauldantaknakmembesarcepatsangat.

tak nak tua cepat.

nak zaman remaja balik.

tak ready lagi nak bergaul dengan mak cik-mak cik bergossip tepi pool.

sekian luahan perasaan seorang perempuan yang rasa dia dah semkin tua tapi tak nak jadi tua.

10 comments:

~~zaa~~ said...

memang macam tu farah. kita rasa bila duk apartment@kuarters mesti la yang average umur 20-35 je kan?? skali datang makcik tudung labuh kat surau, rasa kekok sangat.

Nia said...

kalau la kita dapat jadi remaja balik..uii,..bestnya.
nak jadi lagi baik dari sebelumnya..

mrs.spicy said...

zaaa: tq kerana memahami...huhuhu..janggal sangat semalam.

mamalieyna said...

biasa2kan la..awak tu dh nk jd mak budak..ekekeke.. =P jgn maraaa..

pstt ada something 4u..nnti jengok blog akak eh..hehe..

honeylanz said...

x lama lagi jd mak budak tau la cam ne nk join makcik2 gosip tepi pool ;)

gee ryder said...

hehe...yela mungkin sbb farah xkeje kot..gee dh biasa gak la bergaul ngn org tua kt ofis haha..prsan tak blok B ramai yg dh tua sket kan..
tp mmg memula kita rasa janggal jugak..xtau nk sembang ape..kalo sebaya lg rancak sketla..

mrs.spicy said...

kak ieyna ; dah jenguk..hehe.tq~ adeh..lepas jadi mak budak nak jadi remaja lagi xboleh ke?=p

mrs.spicy said...

nia: hehehe..kan best kalau tak tua2=p

mrs.spicy said...

gee; huhu..mungkin la kut..hahaha.naseb baek ade gee

mrs.spicy said...

has; tu lah kut..dieorang dok cakap pasal anak. kita tak dak anak lagi camno=p