Pages

Thursday, 5 August 2010

mood malas menyerang

bila pulak i rajin kan. macam memanjang jer malas.=p

tapi ni super malas. nak update blog pon terasa malas. dari pagi tadi sampai sekarang mengadap lappy tak buat pape.

semalam pon sama. sepanjang hari tak buat pape basuh kain jer. haha

pastu petang nampak rumah sangat bukan macam rumah merajinkan diri menyapu sikit. nak vacuum malas nak heret vacuum. hari ni niat nya nak vacuum and mop rumah. niat jer dah dapat pahala kan?

siang-siang rasa macam malas jer nak buat kerja rumah. bila malam baru terasa ade mood nak mengemas. motif? nak tunjuk rajin depan husband kah? hehe

tapi nanti die cakap,

"ala yang, buat kerja rumah siang-siang la. malam berehat la ngan i"

siang i dah sepanjang hari berehat. malam bermalas-malasan ngan u. so sampai bila-bila lah kerja rumah tak siap. ngehehe

petang semalam pon rasa malas nak masak. masak bihun ladna jer petang.

bihun ladna

bihun celur jer. sepatut goreng kicap sikit. hehe. tak pe lah kan, kalau celur jer tak goreng baru lah sihat sikit. haha

mari bertapa menyeru mood rajin supaya datang

9 comments:

Byzura Mj (By) said...

mee celur sedap ape. makan ngan cili potong kicap :)

gee ryder said...

rasanye tak malas mane la kalo dh smpai ke bihun ladna tu hehe

Dong, Dia & Azra said...

Farah, kita pon masa peknen cam kerap je mood malas singgah. Hihi. Selalu bagi alasan tak cukup tenaga. Sedangkan bukan bekerja keras pon sebelum tu. Entah napa memang rasa cam nak melepak je. Sampai nak bangun tidur dalam bilik pon kekadang malas. Lelap depan tv sampai siaran habis. Sedar2 tv tengah tengok kita. Btw, nak share something ni. Nanti awak tanya kat ur gynae, dah boleh amik neurogain tak? Bagus utk brain dev baby.

Nia said...

uii,..bihun ladna kira rajin la tu. saya kalau mood malas menyerang, beli kat kedai aje..haha

Entri Terkini: Kalau la aku tak tinggi sangat

mrs.spicy said...

dong; farah dah amik amsa baby 3 bulan..tapi amik selang sehari..

mrs.spicy said...

gee; senang lah compare ngan nak masak nasi lauk, sayur segala. hehe

mrs.spicy said...

bai; cili kicap malas lor nak buat=p

Dong, Dia & Azra said...

amik hari2 pun takper. sbb dia bagus. tapi kalau mak baby rajin hari2 makan ikan pon dah cukup kot kuantiti minyak ikan utk baby..hihi...

rynas said...

dalam malas2 tu siap juga mi lakna yer..rajin ler tuh