Pages

Wednesday, 4 August 2010

hari ni baru hari rabu..

1. sejuk sangat pagi ni angin sangat kuat macam nak hujan. nak mandi pon terketar-ketar. angin kat sini sangat kuat. (ke rumah tinggi angin memang kuat?) tapi tak de lah tinggi sangat. pintu kene letak stopper kalau nak bukak, kalau tak sakit jantung bunyi hempap pintu macam orang marah-marah. padahal angin jer.

2. hari ni rasa sangat lemau. bangun pagi pening-pening and loya-loya. mungkin jap lagi akan tido.

3. hari ni saya nak jumpa kawan kat area mid valley. buat rancangan bijak dalam kepala boleh singgah mid pergi belanga makan lompat tikam sekejap. pastu baru pergi jumpa kawan saya. sekali husband cakap dia balik lambat sikit. mana sempat nak menyinggah kalau mcam tu. rosak rancangan sorang-sorang.

4. call awoh cerita pasal lompat tikam dia cakap buat sendiri jer bukan nye susah. hoh? susah la awoh. kene kacau-kacau. beli kan senang. heheh. lagi pon tak pernah buat takut tak sedap.

5. maybe tak jadi balik kelantan bulan puasa ni. sebab kena jimat cuti. kalau balik weekend jer nanti masa habis atas jalan jer. kalau balik sorang-sorang aci? huhu. kesian pulak nak tinggal suami masa bulan puasa. lagipon nanti rindu. heh!

6. masa kat surau 3 hari lepas suami azan. dengar dia azan rasa ade satu perasaan aneh. adakah dengan mendengar die azan membuat saya ter-turn on?. macam lah tak pernah dengar suara dia kat rumah. tapi bila kat tempat lain rasa lain. haha.

7. kenapa hari ni rasa macam hari khamis?? frust nya bila tahu hari ni baru hari rabu. lambatnya minggu ni bergerak.

8. semalam lepas goreng lauk lupa nak tutup api. naseb baek suami perasan bila ajak makan. bila tutup minyak dah hangit tukar jadi kaler hitam. haih. jangan la buat penyakit nyanyuk macam tu lagi. sungguh bahaya. nak nyanyuk , nyanyuk benda lain.

9. busuk nye bau perut ikan petang semalam. jap lagi nak pergi buang sampah.

10. semalam rasa baby gerak masa sembahyang maghrib. hik. =)

terima kasih kerana sudi membaca saya merapu. haha

20 comments:

Cik Puan Fara said...

ahaaa..kalo la anda dok U.S ke U.K ke jepong je, kalo mengidam lompat tikam for sure kena masak sendiri. so masak jela sendiri farah kalo susah2 sgt.. hehe

Byzura Mj (By) said...

pergi mid val? wah aku pun g...ada jodoh terserempak la kita :D. so makeup cantik2. erk ape kes kan nak makeup cantik :D

Nia said...

baby gerak? mesti rasa bahagia aje masa tu kan..hmmm....

etiey.com© said...

hehhhehe... hari ini hari rabu! i like jumaat day!

~~zaa~~ said...

banyak pulak plan hari ni ye.. ;) wat satu2, jgn cuai, jgn nyanyuk tau!


betul la, rasa lambat minggu ni.. :(

PuteriKureKure said...

farah nak tau, nanti masa suami azankan anak lagi rasa terharu tau. menitik2 air mata. hehe.

lompat tikam adalah sedap!

d.a.m.i.q.u.l.a said...

oit oit org azan u nak turn on pulak.eh berani anak dare mcm i komen kat sini haha*shy*

eim said...

alahai ciannya mengidam nk makan lompat tikam eik..

hari tu kt surau im tk sempat nk gie..ada kenduri saudara..farah dah kenal owner2 lain ke..

mamalieyna said...

oowh mmg semestinya perasaan something akan terjadi bila mendengar si suami melaungkan azan! syahdunyer ^_^

samalah, kt umah kak eina sllu, berdentum2 pintu..sllu lupa nak tutup betul2..=P..angin kuat kan skrg..

uuh bestnyer ada baby dlm perut! ^_^

Dong, Dia & Azra said...

kalau Jumaat, rasa best je macam nak lompat2...kalau ringan, dah lompat kot...hihihi...tapi pas Jumaat kejap je habis wiken lepas tu cepat je Isnin...hari rabu best sebab Isnin lambat lagi...hihihih...saiko jangan tak saiko...haha!!!!

mrs.spicy said...

bai; olo..xjadi lor..husband balik lambat..xbest~

mrs.spicy said...

nia; heheh..best!

mrs.spicy said...

farah: heheh.. tu kes lain=p lmpat tikam ni senang nak buat..nak sedap tu susah..tu yang malas tu..heheh

mrs.spicy said...

zaa: lambat kan? hehe..baik!

mrs.spicy said...

etiey; yeah..jumaat la hari paling best! hehe

mrs.spicy said...

dami: haha..*blushim* dah la nak semayang. turn on- turn on pulak=p

mrs.spicy said...

intan: huhuhu..tak rasa lagi..tunggu~

mrs.spicy said...

iem: nasib baik tak pelik sangat=p xramai sangat pon owner yang datang..heheh..tapi memang xramai pon kan?=p

xpe, nanti kita semayang terawih sama-sama

mrs.spicy said...

dong: kan..kalo wiken tu rasa cepat jer..sedar2 dah tengahari ahad. xbest~

mrs.spicy said...

kak ieyna: ouh..syahdu rupenye persaan tu..xtau perasaan ape. tapi rasa lagi. ngehehe